‘Büyük Beyaz Bir Kuğunun Boynu’

‘Büyük  Beyaz Bir Kuğunun Boynu’

Fotoğraf sanatçısı Ömer Saruhanlıoğlu, KARAR okurlarına özel, yeni bir fotoğraf paylaştı.

Fotoğraf sanatçısı Ömer Saruhanlıoğlu, çektiği bir fotoğrafı ve hikayesini KARAR okurları için paylaştı.

Saruhanlıoğlu'nun paylaşımı şöyle:

Bir tarafta Martin Heidegger’e ait olduğunu sandığım ama kaynağını teyid edemediğim “Soru sormak yola çıkmaktır” sözü diğer tarafta çizerini hatırlayamadığım “Her şeyi sorgula” diye öğüt veren babasına “Niçin?” diye cevap veren çocuğun karikatürü ve ikisinin orta yerinde bütün zarafetiyle “Sorular soran büyük beyaz bir kuğunun boynu” ... Şu sözün sahibini biliyorum ama: “Bulamadığım bir biçimin peşinden koşup duruyorum ve karşıma sadece uçuşup duran sözcükler çıkıyor ... ve bir de bana sorular soran büyük beyaz bir kuğunun boynu.” Nikaragua’lı şair Ruben Dario.

1504507.jpg

Beyaz büyük kuğunun zarafeti bir flamingoda olmasa da onun boynu da soru soran biçiminde “tasarlanmıştır(!)”. Flamingolar da kuğular gibi “sail”dir, yani sual eden, isteyen, dilenen. İnsan flamingoların boyunlarının şekillerinden sordukları soruların cevaplarını bir türlü bulamadıklarını düşünür. Sanki bir flamingo efsanesinde sorularının cevaplarını buldukları anda bütün flamingoların boyunlarının düzleşeceği ve ondan sonra kıyamete kadar boyunlarının eğriliğine ihtiyaç duymayacakları anlatılıyor gibidir. Fakat duruşlarında sordukları soruları -biz insanların yazım kurallarına göre!- tersine soruyor gibi bir halleri vardır. Sorular soruları takip eder. Mevsim döner. En baştaki zarif büyük beyaz kuğu kırmızı tüylü, sarı gözlü bir flamingoya dönüşür. Onunla da kalmaz allı turna olur, sorularını toplayıp uzun -göç- yolculuğuna çıkar ve sahne kapanır. Bize onların arkasından hüzünlü türküler yakmak, sordukları soruların ve onların cevapların ne olabileceğini düşünmek kalır.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN