Paşaların kızları 'Cumhuriyete Giden Yol'u anlatacak

Paşaların kızları 'Cumhuriyete Giden Yol'u anlatacak

KARAR yazarı Prof. Dr. İskender Öksüz, Kazım Karabekir'in kızı Timsal Karabekir ve İsmet İnönü'nün kızı Özden Toker Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin düzenlediği 'Cumhuriyete Giden Yol' söyleşisinde bir araya geliyor. Cumhuriyetin 100'üncü yıl kutlamaları kapsamında düzenlenen söyleşide dinleyiciler Cumhuriyete giden yolda yaşanan zorlukları tarihe yakından tanıklık eden şahsiyetlerden dinleyecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin (ABB) Cumhuriyetin 100'üncü yılı kutlamaları kapsamında düzenlediği 'Cumhuriyete Giden Yol' söyleşisi, tarihe yakından tanıklık etmiş isimleri ağırlayacak. KARAR yazarı Prof. Dr. İskender Öksüz'ün moderatörlüğünü yürüteceği söyleşide Türkiye Cumhuriyetinin inşasında büyük emekleri olan Kazım Karabekir Paşa ve İsmet İnönü Paşa’nın kızları olan Timsal Karabekir ile Özden Toker konuşmacı olacak.

Cumhuriyete giden yolda yaşanan zorlukların, yeni bir ülke yaratma sürecine nasıl karar verildiğinin ve Cumhuriyetin ilk dönemlerinde ne gibi kazanımların elde edildiğinin konuşulacağı söyleşide katılımcılar bu önemli konuları tarihe tanıklık eden şahsiyetlerin en yakınlarından dinleme fırsatı bulacak.

hh.jpg

ABB Kadın ve Aile Hizmetleri Dairesi Başkanlığı Aile Yaşam Merkezleri Şube Müdürlüğü tarafından organize edilen söyleşi, 19 Ekim Perşembe (yarın) saat 14.00'da ABB Konferans Salonu'nda başlayacak.

Söyleşiye dileyen herkes dinleyici olarak katılabilecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN