Ünlü Kafkas dans grubu 'Kabardinka' Türkiye turnesine çıkıyor

Ünlü Kafkas dans grubu 'Kabardinka' Türkiye turnesine çıkıyor

Daha önce birçok ülkede gösteri yapmış ünlü Kafkas dans grubu 'Kabardinka', Türkiye turnesine çıkıyor. Ekip, turne kapsamında 9 ilde sahne alacak.

Rusya’nın Kabardey-Balkar Cumhuriyetinde 1933 yılında kurulan, Çerkes danslarını dünyaya tanıtan Kabardey Balkar Cumhuriyeti Devlet Akademik Halk Dansları Topluluğu ‘Kabardinka’ Türkiye turnesine çıkıyor.

Çerkes kültürünün tanıtılması için 88 yıl önce kurulan Kabardinka, koreografisiyle olduğu kadar kıyafetleriyle de izleyenleri büyülüyor. Savaşçı gibi giyinen erkeklerin kılıçlarıyla ritmik hareketlerine, kadınların geleneksel elbiseleriyle eşlik etmesi izleyenlere görsel şölen yaşatıyor.

ÇERKES KÜLTÜRÜNÜ YAŞATMAYA ÇALIŞIYORLAR

Kaf dağından gelen melodiler ve ritimlerin kullanıldığı ekibin müziklerinde eski halk enstrümanları kullanılıyor. Yaklaşık 300 kişiden oluşan ekip, bugüne kadar 4 kıtada yaklaşık 70 ülkede hem Çerkes kültürünü tanıtmak hem de geleneklerini sürdürmek için çabalıyor.

Grup, birçok uluslararası yarışma ve festivalde onur madalyaları ve nişanlar kazandı. Koreografileriyle dünyanın pek çok dans topluluğuna da ilham veren ekibin sanat yönetmenliğini ve koreografilerini Adigey Cumhuriyeti, Güney Osetya, Abhazya, Çeçenistan ve İnguşetya Cumhuriyetlerinin onur sanatçısı Igor Atabiyev yapıyor.

TURNE TAKVİMİ

İlk olarak 15 Ekim Cuma akşamı Denizli seyircisiyle buluşacak Kafkas ekibi, ardından İzmir, Balıkesir, Düzce, Samsun, Ankara, Kayseri, Sivas ve İstanbul’da gösterilerini sergileyecek. Ankara’da gerçekleşecek gösteri 23 Ekim tarihinde Yenimahalle Belediye Nazım Hikmet Kültür Merkezi’nde, İstanbul'da ise 29-30-31 Ekim tarihlerinde Bostancı Gösteri Merkezi’nde sahnelenecek.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN