Vergi kaçırmakla suçlanan Shakira: Karalama kampanyası yürütülüyor

Vergi kaçırmakla suçlanan Shakira: Karalama kampanyası yürütülüyor

Vergi kaçırmakla suçlanan ve sekiz yıl hapsi istenen Kolombiyalı ünlü şarkıcı Shakira, hakkında yürütülen soruşturmayla ilgili dikkat çeken bir açıklama yaptı. Shakira, savcılığın kendisine yönelik bir karalama kampanyası yürüttüğünü iddia etti. Ünlü şarkıcının avukatları ise şarkıcının o süreçte İspanya’da yaşamadığı için vergi ödemek zorunda olmadığını belirtti.

Eylül ayında, 2012-2014 yılları arasında 14,5 milyon avro vergi kaçırmakla suçlandığı İspanya’da hakkında devam eden hukuki süreçle ilgili açıklamada bulunan ünlü şarkıcı Shakira (45), savcılığı eleştirdi.

YAŞAMININ BÜYÜK KISKINI İSPANYA'DA GEÇİRMESİ GEREKÇE GÖSTERİLİYOR

Sekiz yıl hapsi istenen Shakira, uzlaşmayı reddederek, ‘Suçsuzluğundan emin olduğunu’ ve bunun kanıtlanması için mahkemeye çıkmaktan çekinmeyeceğini duyurmuştu. Kolombiyalı şarkıcı, Mayıs 2012’de, Barcelona kentinde bir ev satın aldığını ancak bahsedilen tarihlerde İspanya’da yaşamadığını söylese de savcılık o yıllarda eski sevgilisi futbolcu Gerard Pique ve iki oğluyla o evde yaşadığını iddia ediyor. Resmi ikametgahı Bahamalar’da görünse de o sürecin büyük kısmını İspanya’da geçirdiğini vurgulayarak ünlü şarkıcıyı vergi kaçırmakla suçluyor.

AVUKATLAR: VERGİ ÖDEMEK ZORUNDA DEĞİL

TMZ’nin ulaştığı, mahkemeye sunulan belgelere göre Shakira, olup bitenin kendisine yönelik bir karalama kampanyasından ibaret olduğunu dile getirdi. Savcılığın, masumiyet karinesini göze almadan kamu önünde kendisini suçlayarak hak ihlali yaptığını savundu. Avukatları ise ünlü şarkıcının o süreçte İspanya’da yaşamadığı için vergi ödemek zorunda olmadığını da ayrıntılı bir şekilde mahkeme heyetine ve kamuoyuna bildirdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN