Mavi Marmara anıtında ambargo protestosu

Mavi Marmara anıtında ambargo protestosu

Gazze Şeridi'ne yönelik İsrail ambargosuna son verilmesi için uluslararası toplumun harekete geçmesini isteyen Filistinliler, Mavi Marmara şehitleri için inşa edilen anıtın önünde gösteri düzenledi.

Gazze limanında düzenlenen gösteriye kalabalık bir grup katıldı. İsrail ambargosunun protesto edildiği sloganlar atan göstericiler, "Gazze ablukasının kırılması uluslararası toplumun görevi", "Mısır'dan Refah Sınır Kapısı'nı derhal açmasını istiyoruz", "Gazze'yi boğmaya ne zamana kadar devam edeceksiniz" yazılı pankartlar açtı.


Gazze insani felaket yaşıyor

Gösteride konuşan Hamas yetkililerinden İsmail Rıdvan, "Gazze, İsrail ablukası nedeniyle, insani, ekonomik ve toplumsal bir felaket yaşıyor. Uluslararası toplum ve insan hakları örgütleri sorumluluklarını yerine getirip, İsrail ablukasının kırılmasına katkı sağlayacak Gazze limanının inşası için hızla çalışmalı" dedi.

15-06/07/haberici.jpg
Filistinlilerin düzenlediği ambargo protestosu Mavi Marmara Şehitleri anısında inşa edilen anıtın önünde düzenlendi./FOTOĞRAF:AA

Mavi Marmara Anıtı'nda yapıldı

Gazzelilerin İşgalci İsrail rejimi tarafından yıllarca uyguladığı ambargo Mavi Marmara Anıtı önünde düzenlendi. Mavi Marmara Anırı, Gazze'deki ambargoyu delmek için yola çıkan Mavi Marmara'da İsrail tarafından düzenlenen baskında şehit olanların anısına yapılmıştı.


Şehitler unutulmadı

Rıdvan, ambargoyu kırmak amacıyla 2010 yılında Mavi Marmara gemisiyle Gazze'ye hareket eden ve İsrail'in müdahalesi sırasında şehit olanları da minnetle andıklarını ifade etti. Filistin'de 2006 yılında yapılan ve Hamas'ın kazandığı seçimlerin ardından İsrail, Gazze Şeridi'ne karadan, denizden ve havadan abluka uygulamaya başlamıştı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN