Mesut Özil'e The New York Times Övgüsü

Mesut Özil'e The New York Times Övgüsü

The New York Times gazetesi, Çin’in Uygurlu Türk ve müslümanlara yaptığı baskıyı Twitter’dan eleştirdikten sonra Londra takınında kadro dışı kalan Özil'den övgü dolu sözlerle bahsetti.

Amerikan The New York Times gazetesi, Arsenal’den Fenerbahçe’ye transfer olan Mesut Özil hakkında övgü dolu sözlerle bahsetti  Gazetenin futbol yazarı Rory Smith, Özil için “Sadece varlığı bile takımını yükseltmeye yeten adam” tabirini kullandı.

New York Times gazetesi, Arsenal’de forma giyen Mesut Özil’in, Çin’in Sincan bölgesinde yaşayan Uygur Türkleri’ne yönelik zulmünü eleştiren tweet’i sonrası 10 ayda ortadan nasıl ‘kaybolduğunu’ yazdı. 

Rory Smith yazısında Özil için şunları kaydetti: "Özil tüm bunların farkındaydı ve yine de kararlıydı. Sincan’da yaşananlara öfkeleniyor, belgeseller izliyor, haberleri inceliyordu. Danışmanlarının kendini uyarmasına rağmen, Müslüman ülkelere müdahale etmeleri için baskı yapmanın kendi görevi olduğuna inanıyordu." 

Amerikan New York Times gazetesinin haberine göre Türk asıllı Alman futbolcu Mesut Özil’in Çin’in tepkisini çeken Sincan’da yaşananlarla ilgili sosyal medya paylaşımı sonrası ülkenin en büyük sosyal ağı Weibo’daki 6 milyon takipçisi ve 50 bin kayıtlı hayran kitlesini kaybetti. Alman futbolcunun artık Çin’de oynaması imkansız hale geldi.

Arsenal kulübü, Çin sosyal medya platformundan Özil’in paylaşımının “Oyuncunun kendi görüşü olduğu”na dair bir açıklama yapmak zorunda kaldı.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN