Bu belirtileri taşıyorsanız şeker hastası olabilirsiniz! Şeker hastalığının çok bilinmeyen 7 belirtisi

Bu belirtileri taşıyorsanız şeker hastası olabilirsiniz! Şeker hastalığının çok bilinmeyen 7 belirtisi

Vücudunuzda pankreas adlı salgı bezinin yeterli miktarda insülin hormonu üretmemesi ya da ürettiği insülin hormonunun etkili bir şekilde kullanılamaması durumun da gelişen ve ömür boyu süren bir hastalık olan şeker hastalığı kadın erkek demeden çoğu kişiyi etkisi altına almış durumda. Peki şeker hastalığının bilinmeyen belirtileri nelerdir?

Şeker hastalığınız olup olmadığını nasıl anlarsınız ? Erken belirtilerin çoğu, kanınızdaki normalden daha yüksek seviyelerdeki glikozdan, bir tür şekerden kaynaklanır. Uyarı işaretleri o kadar hafif olabilir ki onları fark etmezsiniz. Bu özellikle tip 2 diyabet için geçerlidir. Bazı insanlar, hastalığın neden olduğu uzun vadeli hasarlardan kaynaklanan sorunlar yaşayana kadar sahip olduklarını anlamazlar. İşte şeker hastalığının çok bilinmeyen belirtileri...

seker-hastaligi-dis-1.jpg

1. Kolay iyileşemiyorsanız

Kan şekeri seviyeniz çok yüksekse, küçük yaralar ve morluklar normalden daha yavaş iyileşir. Ayrıca, kanınızdaki şeker bakterileri harekete geçirebildiğinden enfeksiyon riskiniz de yüksektir.

2. İstemsiz kilo veriyorsanız

Aniden, denemeden kilo verirseniz, bu, biri diyabet olan birkaç farklı şeye işaret edebilir. İnsülin şekeri kanınızdan hücrelerinize taşır ve bu da enerji sağlar. Yeterli insülininiz yoksa, vücudunuzun başka bir şeyi yakması gerekecektir: yağ ve kaslar. Bu, aniden çok kilo vermenize neden olur. Altı ay içinde vücut ağırlığınızın yüzde 5 ila 10'unu kaybettiyseniz, bir doktora gitmeniz gerekir.

3. Her zaman kendinizi yorgun hissediyorsanız

Diyabet, karbonhidratları glikoza dönüştürmemenize neden olduğu için vücudunuzun ana enerji kaynağı yoktur. Bu, iyi bir uyku ritmine sahip olmanıza rağmen kendinizi çok yorgun hissetmenize neden olabilir. Elbette yorgun hissetmenin başka nedenleri de olabilir, ancak bu belirtiyi bahsettiğimiz diğer belirtilerle birlikte yaşıyorsanız şeker hastalığınız olabilir.

5fb23a07-5342-4752-8424-65e6ba9f4b9c.jpg

4. Maya enfeksiyonu yaşıyorsanız

Bir kadın olarak, şeker hastalığınız varsa maya enfeksiyonlarını daha sık yaşayabilirsiniz. Kanınızdaki tüm şeker nedeniyle, maya çok “beslenir” ve bu da enfeksiyonları daha sık yaşamanıza neden olur. Birkaç ay içinde birden fazla enfeksiyon geçirdiniz mi? Bu, kan şekeri seviyelerinizin çok yüksek olduğunun bir işareti olabilir. Enfeksiyonlar, aşağıdakiler dahil, cildin herhangi bir sıcak, nemli kıvrımında büyüyebilir

  • Parmaklar ve ayak parmakları arasında
  • Göğüs altı
  • Cinsel organların içinde veya çevresinde

5. Aniden vücudunuzun bazı yerlerinde ortaya çıkan siyahlıklar

Boynunuzda, koltuk altlarınızda veya kasıklarınızda aniden siyah noktalar mı oluştu? Bu diyabete işaret edebilir. Kadınlarda PCOS'u (polikistik over sendromu) da gösterebilir.

6. Kaşıntı yaşıyorsanız

Kan şekeri seviyesi yüksek olan birçok diyabet hastası kaşıntıyı daha sık yaşar. Şeker mantar enfeksiyonlarını beslediği için cildinizde enfeksiyon gelişebilir ve bu da kaşıntıya neden olur.

7. Yavaş iyileşen yaralar veya kesikler

Zamanla, yüksek kan şekeri kan akışınızı etkileyebilir ve vücudunuzun yaraları iyileştirmesini zorlaştıran sinir hasarına neden olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN