Bu ekmeğin ölümden başka her şeye çaresi var! Atalarımızdan gelen mucize: Artık normal ekmek yemeyeceksiniz

Bu ekmeğin ölümden başka her şeye çaresi var! Atalarımızdan gelen mucize: Artık normal ekmek yemeyeceksiniz

Hayatımızın temel taşlarından biri kuşkusuz oksijendir. Bu hayati döngünün kesintisiz bir biçimde sürdürülebilmesi arıların varlığına bağlıdır. Arıların olmaması, dünyamızın daima bir şeylerden mahrum kalması anlamına gelir. Genellikle bal üretimiyle özdeşleştirilen arılar, aynı zamanda perga adı verilen ve halk arasında arı ekmeği olarak bilinen besini de sağlar. Bu ekmek, sağlık açısından sayısız avantaj barındırır.

Perga, kraliçe arı, işçi arılar ve yavru arıların temel besin kaynağıdır. Petek gözlerine arılar tarafından depolanır ve pupadan yeni çıkan yavru arıların ilk besinini oluşturur. Bu sebeple, perga bazen bebek arı maması olarak da adlandırılır.

Antik kaynaklarda eşi benzeri olmayan faydaları nedeniyle "ambrosia" (tanrıların yiyeceği) olarak adlandırılan gıdanın da perga olduğuna inanılıyor. Bilinir ki, 100 gram arı ekmeği 13 miligram P vitamini (rutin) içerir. Bu kadar yüksek dozda P vitamini içeren başka bir doğal besin yoktur!

1-003.jpg

TİP 2 DİYABETTE PROPOLİS TAKVİYESİNİN YARARLARI

İnsülin direnci ve diyabetle mücadelede arı ürünlerinin inanılmaz etkisi

Arı Ürünleri Uzmanı Gıda Yüksek Mühendisi Aslı Elif Tanuğur Samancı, "2019'da Meksika'nın Guadalajara Üniversitesinde gerçekleştirilen çift kör, randomize bir klinik çalışmada, tip 2 diyabetli hastalarda propolis takviyesinin kan şekeri düzeylerine olan etkisi değerlendirilmiştir," diye belirtmiş ve çalışmanın sonuçları hakkında bilgi vermiştir. "Bu 12 hafta süren bilimsel araştırmaya, Amerikan Diyabet Derneği (ADA) kriterlerine göre tip 2 diyabet teşhisi konmuş ve hiçbir farmakolojik tedavi almayan 36 yetişkin katılmış ve katılımcılar rastgele 3 grup halinde ayrılmıştır.

grup günde 2 kez 300 miligram propolis aldı. 2. grup günde 2 kez 850 miligram metformin kapsül aldı. 3. grup ise hiçbir şey almadı.
Bu bilimsel araştırmanın sonuçlarına göre, tip 2 diyabetli bireylerde propolis takviyesinin, açlık kan şekeri ve HbA1C gibi biyokimyasal belirteçlere pozitif etki gösterdiği belirlenmiştir."

SAĞLIKLI BESLENME KOMPLİKASYON RİSKİNİ AZALTABİLİR

Beslenme Uzmanı Dilara Koçak, kötü beslenme alışkanlıkları, obezite, şehirleşme, yaşlanan nüfus, azalan fiziksel aktivite ve diğer sağlıksız yaşam tarzı ile ilgili davranışların, hızla artan diyabet hastalığını, 21. yüzyılın en büyük global sağlık sorunlarından birine dönüştürdüğünü belirtti.

Koçak, diyabetin belirtilerini sık idrara çıkma, aşırı susama, kilo kaybı, yorgunluk, bulanık görme, yaraların geç iyileşmesi gibi semptomlarla tanımladı.

DİYABET NEDİR?

Diyabet, pankreasın kan şekeri seviyelerini düzenleyen insülin hormonunu yeterince üretememesi veya vücutta üretilen insülinin kullanımında yaşanan sorunlar sonucu, kan şekeri seviyelerinin yükselmesiyle (hiperglisemi) karakterize olan bir kronik hastalıktır.

VÜCUDU NASIL ETKİLER?

Diyabet, özellikle kalp, kan damarları, sinir sistemi, böbrekler ve gözler gibi organ ve sistemlere zarar verebilecek bir hastalıktır. Bu zarar, kan şekeri seviyelerinin anormal derecede yüksek olmasından kaynaklanır.

Diyabetin tedavisindeki ana hedef, kan şekeri seviyelerini normal düzeye getirmek ve hastalığın diğer potansiyel zararlarını en aza indirmektir. Sağlıklı beslenme alışkanlıklarının yanı sıra yaşam tarzı değişiklikleri, diyabetli kişilerin komplikasyon riskini azaltabilir.

Diyabet öncesi dönemde, beslenme ve yaşam tarzı değişikliklerini içeren önlemler alınarak diyabetin gelişme riski azaltılabilir. Bu, hem diyabet riski taşıyan kişilerin hem de diyabetli kişilerin yaşam kalitesini artırabilir.

Diyabetli kişilerin günlük beslenmesinde yeterli protein, kompleks karbonhidratlar, sağlıklı yağlar, taze sebze ve meyveler ile süt ve süt ürünlerine dengeli bir şekilde yer vermesi önemlidir. Paketli gıdaları sınırlı tüketmek ve doğal beslenmeye özen göstermek de önerilir.

2-004.jpg

ARI EKMEĞİNİN FAYDALARI

Arı ekmeği, içerdiği yüksek miktarda asetil-kolin sayesinde tansiyon ve kronik kabızlık tedavisine yardımcı olabilir. Bedensel ve zihinsel gücü artırabilir ve antiseptik ve mikrop öldürücü özelliklere sahip olabilir.

Diş eti kanamalarına karşı koruyabilir ve bağışıklık sistemini güçlendirebilir. Bağırsak sağlığını destekleyerek kolon kanserinin önlenmesine yardımcı olabilir.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN