Bu karışım ciğerleri bembeyaz yapıyor! Sigara tiryakileri bağımlısı olacak: 3 günde toksinleri söküp atıyor

Bu karışım ciğerleri bembeyaz yapıyor! Sigara tiryakileri bağımlısı olacak: 3 günde toksinleri söküp atıyor

Sigara, nargile ve benzeri tütün mamüllerinin sağlığa olumsuz etkileri en başta ciğerleri kirletmesiyle ortaya çıkıyor. Peki ciğerleriniz nasıl temizlenir biliyor musunuz? İşte akciğerlerin sigaradan gördüğü zararı bertaraf edecek o müthiş tarif! Sadece üç malzemeden oluşan bu kürle ciğerlerinizi hiç sigara içmemiş zamanlarınızdaki haline döndürebilirsiniz...

Sigarayı bırakmaya karar verdiniz ya da bir türlü bırakamıyorsunuz ama sağlığınız için de endişeleniyorsunuz... Bu durumda sigaradan zarar gören akciğerleriniz için bir şeyler yapabileceğinizi biliyor muydunuz?

Bilindiği üzere akciğerler vücuttaki kirli kanı her nefeste temizlemekle görevli bir iç organdır. Ciğerlerin kötüleşmesi tüm sağlığı olumsuz etkiler. Dolaşım sisteminin zarar görmesi vücudun kan taşınan tüm organlarına kirli kanın temizlenemeden tekrar taşınması anlamına gelir. Bu da sağlığı olumsuz yönde etkiler ve ölüme götüren hastalıklara davetiye çıkarır. Üstelik yaşam kalitesi de hemen bozulmaya başlar. Zinde hissedememeye, yokuş veya merdiven çıkarken tıkanmaya başlarsınız.

kanser-sigara-kul-tablasi.jpg

Bu gibi sağlık sorunlarına karşı en doğru çözüm soruna sebep olan etkeni yok etmektir. Sigarayı bırakmak derhal sağlığınızda iyi etkiler görmenize sebep olur. Ancak ciğerlerinizi yeni doğmuş bir bebeğinki kadar temiz eski haline getirmek için de yapabileceğiniz bir şeyler var. O da soğanlı zencefil kürü...

sigara-cigerler.jpg

TERTEMİZ CİĞERLER İÇİN...

Sadece sigara içenler için değil, özellikle oturduğu şehirde hava kalitesi düşük olan ve hava kirliliğinden olumsuz etkilenen işlerde çalışan kesim için de sağlığını korumanın etkili bir yolu bu kürü uygulamaktan geçiyor. Peki bu kürü uygulamak için hangi malzemeler gerekiyor? İşte cevabı...

zencefil-sogan-zerdecal-kuru2.jpg

AKCİĞERLERİ TEMİZLEYEN KÜR TARİFİ

Kirli hava ve sigaranın etkilerinden korunmak için kür tarifi ile ciğerlerinizi temizleyin. Evde doğal malzemelerle hazırlayabileceğiniz bu kür tarifi ile 3 günlük bir kür programı uygulamanız ciğerlerinizi ilk günkü haline döndürecek ve size rahat bir nefes aldıracak.


GEREKLİ MALZEMELER

  • Bir adet soğan
  • Bir parça taze zencefil
  • Bir çay kaşığı toz zerdeçal

zencefil-sogan-zerdecal-kuru.jpg

CİĞER TEMİZLEYEN KÜR YAPILIŞI

Soğanları küp küp doğrayın. Az miktarda şeker kattığınız iki bardak suyu kaynattıktan sonra içine soğanları atın. Zencefili de dilimleyerek kaynayan karışıma ilave edin ve kaynatmaya devam edin.

Bir süre sonra zerdeçalı da ekleyerek su yarıya inene kadar kaynatmaya devam edin. Daha sonra karışımı ocaktan alarak suyunu süzün. Bu suyu üç gün boyunca birer bardak tüketin.

Dilerseniz malzemeleri üç kat artırarak bir kerede hazırlayın ve kavanozla buzdolabına kaldırın. Üç gün boyunca bu kürü uyguladıktan sonra etkilerini hissedecek ve nefes alıp vermenizin değiştiğini, öksürüklerinizin kesildiğini, efor sarf ettiğiniz aktivitelerdeki dayanma gücünüzün arttığını göreceksiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN