Diş fırçalarken bu hatayı sakın yapmayın! İltihaba neden olup dişlerinizi kaybedebilirsiniz, şakası yok

Diş fırçalarken bu hatayı sakın yapmayın! İltihaba neden olup dişlerinizi kaybedebilirsiniz, şakası yok

Diş bakımınızı aksatmak, diş sağlığınızı olumsuz yönde etkiler. Fakat düzenli temizlik yapsanız bile dişlerinizi fırçalarken yaptığınız hatalar, dişinizi kaybetmenize neden olabilir. Peki, doğru diş fırçalama nasıl olur? Doğru diş fırçalama tekniği nasıl olmalı? İşte, diş fırçalarken dikkat edilmesi gerekenler...

Diş temizliği, sadece estetik açıdan değil diş sağlığı için de oldukça önemli. Diş çürümeleri ve tartarlarını engellemek için dişlerinizi düzenli olarak doğru bir biçimde fırçalamanız gerekiyor. Doğru diş fırçalama rutini oluşturmak ve diş minesine zarar veren yiyeceklerden uzak durmak diş sağlığı için çok önemli. Uzmanlar hastalarının ağız sağlıklarına zarar verebilecek birçok hata yaptığını söylüyor.

YUMUŞAK DİŞ FIRÇASI KULLANIN

Dişlerinizi kaybetmemek için yapmanız gereken ilk şey yumuşak kıllı bir diş fırçasına sahip olmak. Sert kıllı diş fırçaları diş sağlığınız tehdit ediyor. Dişlerinizi fırçalarken çok fazla baskı uygulamamanız gerekir. Yapacağınız diğer bir işlem de diş ipi yerine diş arası için uygun olan fırçalar kullanmak olmalıdır. Dişlerin arasını temizleyen kıllar, diş fırçasının plaklarımızı temizlemek için ulaşamadığı köşelere ve zor bölgelere ulaşabilir. Bu, onları diş ipinden daha etkili kılar.

DİŞ MACUNUNI ISLATMAK

Yapılan diğer hata ise macunu ıslatmak. Bunu yaparsanız, macunu sulandırırsınız. Diş macunu zaten doğru miktarda neme sahip. Islaksa, daha hızlı köpürmesine ve daha çabuk tükürmenize neden olur. Bu da dişlerin tam olarak temizlenmemesine neden olur ve böylelikle diş sağlığınızı tehlikeye aymış olursunuz.

DİŞLERİNİZİ DÜZENLİ OLARAK FIRÇALAMAMAK

Dişlerinizi düzenli olarak sabah ve akşam fırçalamamak iltihaplara neden olur. Eğer zamanında önlem almazsanız da dişleriniz kaybedersiniz. Uzmanlar akşam dişlerinizi mutlaka fırçalamanız gerektiğini belirtiyor. Çünkü uyurken ağzınızdaki tükürük azalır, bu nedenle gün içinde yediğiniz yiyecekler dişlerinizde kalır ve gece boyunca iltihaplanarak daha büyük sorunlara neden olur.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN