Doktorların sesine kulak verin! Antioksidan deposu olan o besin akciğeri kökünden temizliyor: Günde bir öğün tüketmeniz yeterli

Doktorların sesine kulak verin! Antioksidan deposu olan o besin akciğeri kökünden temizliyor: Günde bir öğün tüketmeniz yeterli

İnsan vücudu için en hayati önem taşıyan organ olan akciğer, zamanla güçsüzleşerek işlevini kaybetmeye başlıyor. Akciğer sağlığını korumanın yolu ise sağlıklı beslenme ve egzersizden geçiyor. Uzmanlar, akciğeri koruyan ve hücre yenileyen besinleri tek tek açıkladı. İşte, antioksidan deposu olan, akciğer dostu besinler...

Meyve ve sebzelerde bolca yer alan C ve E vitamini ile beta-karoten gibi antioksidanlar akciğer sağlığına destek oluyor. Özellikle portakal, çilek, brokoli, kırmızı biber ve havuç gibi besinler bu vitaminler açısından oldukça zengindir. Akciğer dostu olan ve akciğeri kökünden temizleyen başlıca besinler ve faydaları ise şöyle:

OMEGA-3 YAĞ ASİTLERİ

Omega-3 yağ asitleri; somon, uskumru, keten tohumu gibi besinlerde bulunuyor ve iltihaplanmayı en aza indirerek akciğer fonksiyonlarını destekliyor.

yeni-proje-2-001.jpg

YEŞİL ÇAY

Antioksidan özelliği olan yeşil çay, akciğer sağlığını olumlu etkilemektedir.

SOĞAN-SARIMSAK

Doğal antibiyotik olan soğan ve sarımsak, anti-enflamatuar bileşikler içermektedir. Bu yüzden de akciğer sağlığını desteklemeye yardımcı olur.

SU

Vücudun iyi hidrate olması, mukusun doğru incelmesini sağlayarak akciğeri temizler.

yeni-proje-1.jpg

SEBZE ÇEŞİTLERİ

Havuç, kırmızı biber ve ıspanak gibi sebze türleri beta-karoten ve diğer önemli besin maddeleriyle doludur. Bu yüzden de akciğer sağlığını artırır.

TURUNÇGİLLER

Turunçgiller ailesinin tüm üyeleri C vitamini bakımından zengin olduğu için, bağışıklığı güçlendirerek akciğer sağlığını artırır.

yeni-proje.jpg

NAR

Antioksidan ve anti-enflamatuar bileşikler içeren nar akciğer sağlığını destekler.

ZERDEÇAL

Zerdeçalın içeriğindeki curcumin bileşiği anti-enflamatuar özelliktedir ve akciğer sağlığına fayda sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN