İltihabı hüp diye çekiyor! Ağzınıza 1 lokma alın yeter, çok etkili

İltihabı hüp diye çekiyor! Ağzınıza 1 lokma alın yeter, çok etkili

Bağışıklık sistemi herhangi bir enfeksiyon, yaralanma ya da tahribat durumunda savunma mekanizmasına geçerek ani bir tepkime yaşar. Bu tepkime ise iltihaplanma olarak tanımlanır. Şişlik, kızarıklık ve ağrı gibi belirtiler gösteren iltihaplanma, türüne göre kısa veya uzun süreli olabiliyor. Tıbbi tedavisi mümkün olan iltihaplanmayı kalıcı olarak vücuttan atmanın yolu ise doğal besinlerden geçiyor. İşte, vücudu tüm toksinlerden arındıran o besinler...

İnsan vücudu aldığı enfeksiyon, yaralanma veya tahribat darbeleri sonrasında tepkimeye geçerek iltihap üretiyor. Basit bir rahatsızlık olarak görülen iltihap ise doğru tedavi uygulanmadığı ve gerekli besinler tüketilmediğinde birçok ciddi hastalığa neden oluyor. Vücudu iltihaptan arındıran o besinler ise aslında hepimizin altında olan kaynaklar. İşte, iltihaplara karşı koruma duvarı ören besinler...

BALIKLAR

Omega-3 bakımından zengin olan somon, ton balığı, sardalya ve hamsi iltihaptan kaynaklı eklem şişmesi ve ağrıyı minimum seviyeye indirir.

haber-6-balik.jpg

KURUYEMİŞ VE TOHUM TÜRLERİ

Yüksek oranda lif, kalsiyum, magnezyum ve E vitamini içeren ceviz, antep fıstığı, badem ve keten tohumu iltihaba karşı vücudu kale gibi sağlam tutar.

ORMAN MEYVELERİ

Söz konusu iltihapsa akla ilk gelen çözümlerden biri de kırmızı ve koyu renkli meyvelerdir. İltihaplara karşı mücadelenin olmazsa olmazları arasında yaban mersini, kiraz, kızılcık, ahududu ve çilek yer alıyor.

FASULYE ÇEŞİTLERİ

Protein kaynağı olarak bilinen barbunya ve fasulye türleri; lif, folik asit, magnezyum, demir ve çinko bakımından oldukça zengindir. Bu besinler kas sağlığını iyileştirmede de oldukça etkilidir.

haber-6-fasulye-001.jpg

YAĞLAR

Doğal yağlar iltihap sökücü etki göstererek kıkırdak hasarı ve iltihaplanmayı önler. Balık yemeyenler için balık yağı doğru bir alternatif olabilir. Bunun yanı sıra zeytinyağı gibi tüm doğal yağlar da aynı etkiye sahiptir.

SARIMSAK VE ZENCEFİL

Enflamatuar molekülleri baskılama yeteneği olan sarımsak ve zencefil ölçülü kullanımda iltihabı tedavi eder.

ZERDEÇAL

Zerdeçal, içeriğindeki kurkumin isimli bileşik sayesinde güçlü anti-iltihap özelliği taşır. Kurkumin, çeşit çeşit enzim ve molekülleri hedef seçerek iltihaplanma yollarını baskılamaktadır. Karabiberle birlikte tüketildiğinde kurkumin emilimi arttığı için bu şekilde kullanımı önerilmektedir.

haber-6-zerdecal.jpg

BAHARAT ÇEŞİTLERİ

Biberiye, kekik ve zencefil gibi baharat türlerinin de anti iltihap özelliği vardır.

YEŞİL YAPRAKLILAR

Folat, C ve E vitamini, beta-karoten gibi antioksidan ve lifler bakımından zengin olan yeşil yapraklı sebzeler, antioksidanlar ve fitokimyasallar sayesinde inflamasyonu azaltarak hücrelerde oluşacak hasarı önler.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN