Kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmez! Dişteki tartarları birkaç günde tamamen yok ediyor...

Kırk yıl düşünseniz aklınıza gelmez! Dişteki tartarları birkaç günde tamamen yok ediyor...

Tartar birikiminden kaynaklanan kahverengi veya sarı dişleri kimse istemez. Fakat bu renk değişikliğinden tam olarak nasıl kurtulursunuz? Dişleri beyazlatmak için evde yapabileceğiniz birçok yöntem var.

Market rafları, işi en iyi şekilde yaptığını iddia eden beyazlatıcı ve diş temizleyici markalarıyla dolu. Bunlar sadece pahalı olmakla kalmaz, bazıları dişlerinizin mine adı verilen koruyucu tabakasına gerçekten çok zarar verir.

İYİ HABER TARTARLARDAN KURTULMAK İÇİN ALTERNATİFLER VAR

Doğal, etkili ve güvenli yöntemler kullanarak, muhtemelen sahip olduğunuz malzemelerle evinizin rahatlığında diş taşı oluşumunu ortadan kaldırabilirsiniz. tartarli-dis.jpg

TARTAR NEDİR?

Tartar, dişleri ve diş etlerini oluşturan ve kaplayan sert kalsifiye tortulardır. Ağızda doğal olarak bulunan bakteriler, plak olarak bilinen yapışkan bir film oluşturmak için gıda parçacıklarının kalıntılarıyla karıştığında oluşur. Plak tedavi edilmediğinde sertleşir ve rengi atarak tartar oluşturur.

Tartar dişler ve diş etleri için korkunçtur. Sadece göze hoş görünmemekle kalmaz, aynı zamanda diş minesi olarak bilinen dişlerin astarını yiyip bitiren bakterileri oluşturup büyüterek dişlerin çürümesine de yol açar.

Tartar genellikle sarı-kahverengi renktedir ve renksiz olan plak, dişlerden uzun süre temizlenmediğinde oluşur. Bu işlem yaklaşık iki hafta sürer, ancak tartar oluşumuna daha önceden hazır olan bazı kişiler bunu çok daha kısa bir zaman diliminde yaşayabilir.

EVDE DOĞAL TARTAR YOK ETME YÖNTEMİ

İyi haber şu ki, evinizin rahatlığında tartardan kurtulmanın birçok yolu var. Halihazırda oluşmuş tartarla mücadele etmenin bu yolları tamamen doğaldır ve kolayca bulunabilen malzemelerle yapılması kolaydır.

tartarli.jpg

KARBONAT İLE TARTARLARI YOKEDEBİLİRSİNİZ

Ek bir diş beyazlatma ve tartarla mücadele karışımı için, ıslak bir diş fırçasına biraz kabartma tozu dökün ve hem dişleri hem de diş etlerini iyice fırçalamayı deneyin. Durulamadan önce kabartma tozunu en az on beş dakika bekletin.

Tam olarak lezzetli olmasa da kabartma tozu, gazlı içecekler ve yiyecekler gibi zararlı asitleri nötralize ederken aynı zamanda bakterileri öldürür ve dişleri doğal olarak beyazlatır.

TARTARDAN KURTULMAK İÇİN BEYAZ SİRKE KULLANIN

Beyaz sirke kullanmak, tartarı kesebilecek başka bir yöntemdir. Beyaz sirkeyi bir bardak ılık tuzlu suda karıştırarak başlayın. Bu solüsyon daha sonra dişler ve diş etleri arasındaki bölgede oluşan tartarın giderilmesine yardımcı olmak için günde bir kez gargara yapılabilir.
Karışım, iki yemek kaşığı beyaz sirkeden çözülmüş tuz içeren bir bardak ılık suya yapılmalıdır. Beyaz sirkenin asetik doğası, bu yöntemin istenmeyen bakterileri öldürmede ve enfeksiyonu önlemede çok etkili olduğu anlamına gelir.

tartar-portakal.jpg

DİŞ TARTARLARI İÇİN PORTAKAL KABUĞU KULLANMAYI DENEDİNİZ Mİ?

Portakal kabukları da tartardan kurtulmanın harika bir yoludur. Bir portakal kabuğunun içini alıp diş ve diş eti bölgelerine sürterek bunu yapmak kolaydır. Diğer bir yöntem ise kabuğun iç kısmındaki ezilmiş parçalardan macun yapılıp su ile karıştırılarak kullanılır.
Bu macun daha sonra diş fırçası ile dişlere uygulanabilir. Portakal kabuğunun C vitamini ve antimikrobiyal özellikleri, dişlerde mikrobiyal büyümeyi öldürmenin yanı sıra tartar ve plak üzerinde kekleşmeyi keser.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN