Pestisite karşı meyve ve sebzeleri sirke ile yıkayın

Pestisite karşı meyve ve sebzeleri sirke ile yıkayın

Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, tarımda kullanılan pestisitler nedeniyle meyve sebzelerin sirke ya da karbonatla uygun şekilde yıkanıp üzerindeki pestisitten arındırıldıktan sonra tüketilmesi önerisinde bulundu.

Türkiye’de tarımda kullanılan pestisitler nedeniyle tehlike her geçen gün büyürken uzmanlar vatandaşın evde alması gereken önlemleri sıraladı. Trakya Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hacı Ali Güleç, meyve sebzelerin sirke ya da karbonatla uygun şekilde yıkanıp üzerindeki pestisitten arındırıldıktan sonra tüketilmesi önerisinde bulundu.

16 Ekim Dünya Gıda Günü’nün güvenli gıdaya erişim ve sağlıklı gıda tüketimi açısından önemli bir farkındalık günü olduğunu ifade eden Prof. Dr. Güleç “Meyve sebzelerin üzerinde çok yüksek düzeyde kimyasal kalabiliyor” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (4)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
4 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN