Akbelen'de köylülere jandarma müdahalesi: 8 kişi gözaltında

Akbelen'de köylülere jandarma müdahalesi: 8 kişi gözaltında

Muğla'nın Milas ilçesine bağlı İkizköy’deki Akbelen ormanlarında bu sabah saatlerinde kesime başlanması sonrası jandarma bütün yolları kapattı. Köylüler ile jandarma arasında gerginlik yaşandı. Sekiz kişi gözaltına alındı.

Muğla’nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı’nda açılmak istenen kömür madenine karşı İkizköylülerin doğa nöbeti tuttuğu alana bu sabah saat 05:30’da çok sayıda jandarma ve TOMA sevk edildi ve bölgedeki ağaçlar kesilmeye başlandı.

ANKA'nın haberine göre jandarma, zeytin ve çam ağaçlarının kesildiği bölgeye gitmek isteyen İkizköylülere ve çevrecilere izin vermedi. Köylüler, jandarmaya “Barikatı aç” sloganıyla karşılık verdi.

kapak-007.jpg

8 KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Jandarma ile köylüler ve çevreciler arasında arbede yaşandı. Jandarma, ağaç kesiminin sürdüğü bölgeye gitmekte ısrar eden köylülere ve çevrecilere biber gazıyla müdahale etti. Avukat İsmail Hakkı Atal'ın da aralarında bulunduğu 8 kişi gözaltına alındı. 4 kişi de saldırı sırasında yaralandı.

İkizköylü bir kadın, Akbelen Ormanı’nda yaşananlara “Ne hale getirdiniz benim köyümü” diyerek tepki gösterdi.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN