Ankaralılar mangalını alıp buraya koşacak! Çok beklenen o yer hizmete açıldı: Kışın karda bile üşümeden piknik yapabilirsiniz

Ankaralılar mangalını alıp buraya koşacak! Çok beklenen o yer hizmete açıldı: Kışın karda bile üşümeden piknik yapabilirsiniz

Ankaralıları sevindirecek haber geldi. Büyükşehir Belediyesi 1 Milyon 480 Bin metrekarelik alana kurulan Hacıkadın Kent Ormanı'nı vatandaşların kullanımına açtı. Kış aylarının vazgeçilmezi olacak bu alanda açık yerlerin yanı sıra kapalı yerlerde bulunmakta.

Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından yapılan Hacıkadın Kent Ormanı 1 milyon 480 bin metrekarelik alanda kurulu. Hacıkadın Kent Ormanı'na yapılan yeni düzenlemelerle piknik alanları kış şartlarına uygun hâle getirildi. Çardakların içine sobalar yerleştirilirken, açık yerleri de şeffaf çadırlar ile kaplandı.

KIŞ ŞARTLARINA UYGUN HALE GETİRİLDİ

Başkentlilerin kullanımına açılan Hacıkadın Kent Ormanı'na Ankara halkı mangalını alıp koşa koşa gelecek. Yazın ayrı kışın ayrı keyifli olacak olan Hacıkadın Kent Ormanı çocuklu aileler içinde oldukça uygun.

Büyükşehir Belediyesi, piknikçilerin ve ziyaretçilerin soğuktan olumsuz etkilenmelerinin önüne geçmek için çardakların içine pelet sobaları yerleştirirken açık yerlerini ise şeffaf çadırla kapladı. Bu yöntemle çardaklar, kış şartlarına uygun hâle getirildi.

3 KİLOGRAM PELET YAKLAŞIK 4 SAAT BOYUNCA YANIYOR

Başkentliler buraya gelerek, şehrin merkezinde doğayla iç içe zaman geçirme imkânı buluyor. Kış aylarında Hacıkadın Kent Ormanı'na gelen vatandaşlar mangal yakmak ve piknik yapmanın keyfini doyasıya çıkaracak.

bahceytr.jpg

1 milyon 480 bin metrekarelik alan üzerine kurulu kent ormanında bulunan 81 çardaktan 40 tanesi şeffaf çadırla kaplandı. Çardakların 20 tanesine ise özel yapım pelet sobası konuldu. Dumandan zehirlenme riskinin olmadığı, çevre dostu ve odununa göre daha verimli bir yakacak türü olan peletin 3 kilogramı yaklaşık 4 saat boyunca yanarak ısı yayıyor.

Dört mevsim ayrı güzelliğe bürünen Hacıkadın Kent Ormanı'nın haftanın her günü açık olduğunu belirtildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (2)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
2 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN