CHP'li Gürsel Tekin'den iktidara 'hazine arazisi' tepkisi: Bodrum’dan sonra talan sırası Balıkesir'de

CHP'li Gürsel Tekin'den iktidara 'hazine arazisi' tepkisi: Bodrum’dan sonra talan sırası Balıkesir'de

Bodrum'da toplam 3 bin 673 Hazine parselinin satışa çıkarılacağını duyuran Eski CHP Milletvekili Gürsel Tekin, iktidarın Bodrum’dan sonra şimdi de gözlerine Balıkesir’i kestirdiğini söyledi. Tekin, "AK Parti, bütçe açığını kapatmak için Türkiye'nin turizm bölgeleri başta olmak üzere çok değerli arazileri, kamu kurumlarına ait taşınmazları ve birçok kamuya ait tesisi satışa çıkarmış durumda" dedi.

Turizm bölgesinde satışa çıkarılacak arazilerin listesini ortaya çıkaran CHP İstanbul eski Milletvekili Gürsel Tekin, Bodrum'da toplam 3 bin 673 Hazine parselinin satışa çıkarılacağını duyurmuştu. Özellikle denize kıyısı olan bölgelerde yer alan Hazine arazilerinin satışa sunulması, kamuoyunda büyük bir rahatsızlığa yol açıyor diyen Tekin, açıklamasında şunları söyledi:

parsel-2.jpg

"Türkiye’nin geleceği resmen tehdit altında. AK Parti iktidarı, adeta ülkesine karşı intikam duygusuyla topraklarımızı teker teker satışa çıkarıyor. Bodrum’dan sonra şimdi de gözlerine Balıkesir’i kestirmişler. Bodrum’da Hazine ve Maliye Bakanlığı’na kayıtlı 3 bin 673 parselin satışa çıktığını geçen hafta açıklamıştım. Bu iddialara şu ana kadar itiraz eden olmadı. Bodrum zaten betona teslim edilmişti. Şimdi de Balıkesir’de milyonlarca metrekare Hazine arazisinin satılması için hazırlıklar yapılıyor. Balıkesir adeta betona teslim edilecek."

parsel-3.jpg

'TOPRAKLARIMIZI KORUMAK PARTİZANLIĞIN ÖTESİNDE'

Toprakları korumanın partizanlığın ötesinde bir mesele olduğunu söyleyen Tekin, "Bu sorun, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir meseledir. Bu nedenle, Türkiye'nin dört bir yanında yaşayan her vatandaşı, bu duruma karşı sesini yükseltmeye ve topraklarımızı korumak için birlikte çalışmaya çağırıyoruz. Türkiye’nin dört bir yanındaki vatandaşları, bu toprak talanına karşı tepki vermeye davet ediyorum. Bu sadece bir siyasi mesele değil, Türkiye’nin varlığını koruma meselesidir. Topraklarımızı korumak için birlik olmalıyız" diye konuştu.

parsel-1.jpg

'KAMU ARAZİLERİ HALKIN ORTAK MİRASIDIR'

"Türkiye'nin her köşesi, AK Parti hükümeti tarafından talan ediliyor" diyen Tekin, şöyle devam etti: "Kamu arazileri, halkın ortak mirasıdır ve vatanın bir parçasıdır. Bu toprakları satmak, vatana ihanettir. Değerli topraklarımızı beton lobilerine peşkeş çekmek, milletimizin geleceğini tehlikeye atmaktır. Beton lobisi değil, Türkiye kazanmalıdır! Kamu arazileri ve değerli topraklar, gelecek nesillere bırakılmalıdır. Bu vatan hırsızlığına karşı çıkarak Türkiye’nin geleceğini savunma zamanıdır."

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN