Mansur Yavaş Mamak’ta SKM açtı: “Kul hakkının yenmesine çalınması müsaade etmedik”

Mansur Yavaş Mamak’ta SKM açtı: “Kul hakkının yenmesine çalınması müsaade etmedik”

31 Mart Yerel Seçim çalışmalarını aralıksız sürdüren Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, Mamak ilçesinde Seçim Koordinasyon Merkezi açılışına katıldı.

Yavaş, “Bu para sizin paranız. Kul hakkının yenmesine, çalınmasına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Her yerde ve her platformda harcadığımız paraların hesabını veriyoruz. Bir hizmet yaptıysak pankart asıp, tüm Ankaralıya gösteriyoruz… Çünkü hesabını veremeyecek işlere girmiyoruz. Biz başkaları gibi hesabını öbür tarafta veririz demiyoruz. Biz bu dünyada hesap veriyoruz ki öbür tarafa huzura alnımız açık çıkalım” dedi.

Cumhuriyet Hak Partisi (CHP) Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş, “Az Laf Çok İş” sloganıyla başladığı 31 Mart 2024 Mahalli İdareler Seçimleri için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Yavaş, Keçiören, Kahramankazan ve Yenimahalle ilçelerinin ardından, Mamak’ta Seçim Koordinasyon Merkezi’ni (SKM) açtı.

CHP’nin Mamak Belediye Başkan Adayı Veli Gündüz Şahin ile birlikte yerel seçim çalışmalarının yürütüleceği SKM açılışı halkın yoğun katılımıyla gerçekleşti. “Mamak Seninle Gurur Duyuyor”, “Halktan Aldığı Parayı Tekrar Halka Dağıtan Başkan”, “Adil ve Şeffaf Başkan”, “Ankara’nın Başkanı Hepimizin Başkanı” yazılı pankartların açıldığı SKM açılısında Mansur Yavaş coşkulu kalabalığa karanfil dağıttı.

“ANKARA HALKINA HİZMET ETMEK İÇİN ÇALIŞTIK”

“Mamak’ın zamanı geldi” diyerek sözlerine başlayan Yavaş, yeni bir yönetim anlayışının geldiğini vurgulayarak, “Benim sokaklarda bir tane fotoğrafımı görmediniz. benim araçlarımda çakar görmediniz. Konvoylarla gezdiğimi görmediniz. Belediye de bile benim fotoğrafımı asmak yasak. Yaptığımız hizmetlerde, çalışmalarda bunu kendisine yönlendiren bir anlayış görmediniz. Çünkü biz kendimizi sadece halka atanmış olan Ankara’daki herhangi bir daire başkanı, herhangi bir il müdürü neyse kendimizi o sıfatta gördük. Biz Ankara halkına hükmetmek için değil, Ankara halkına hizmet etmek için çalıştık ve çalışmaya da devam ediyoruz” dedi.

“KUL HAKKININ YENMESİNE ÇALINMASINA ASLA MÜSAADE ETMEDİK, ETMEYECEĞİZ”

Ortak akılla kenti yönettiğini söyleyen Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Söz verdiğimiz gibi ortak akılla yönetiyoruz Ankara’yı. Her şeyden önce ‘Ben yaptım’ anlayışını ortadan kaldırarak ortak akılla yönetiyoruz. Kent Konseyi’mizde tam 1800 tane sivil toplum kuruluşu var. Üniversiteler, meslek odalarından görüş alarak sizlerden aldığımız parayı ihtiyaç doğrultusunda harcıyoruz. Bunu harcarken açık ihaleler yapmak suretiyle hem katılımı hem de kırımları artırıyoruz. Çünkü bu para sizin paranız. Kul hakkının yenmesine çalınmasına asla müsaade etmedik, etmeyeceğiz. Her yerde ve her platformda harcadığımız paraların hesabını veriyoruz. Bir hizmet yaptıysak pankart asıp, tüm Ankaralıya gösteriyoruz. Sayıştay raporlarımızın hepsini belediyemizin internet sayfasında yayınlıyoruz. Kuruşuna kadar nereye ne kadar harcanmış görüyorsunuz. Çünkü hesabını veremeyecek işlere girmiyoruz. Biz başkaları gibi hesabını öbür tarafta veririz demiyoruz, biz bu dünyada hesap veriyoruz ki öbür tarafa huzura alnımız açık çıkalım.”

“ACİL İHTİYAÇ NEYSE ONLARA HARCIYORUZ”

“Ankara’nın acil ihtiyaçları var” diyen Yavaş, “Bunlar dururken Ankara halkının tertemiz parasını çöp projelere harcayamayız. Acil ihtiyaç neyse onlara harcıyoruz” dedi.

Mamak’taki su baskınlarına değinen Yavaş, Mamak’ta hayata geçirilen projeler hakkında, “Mamak Belediyesinin önünden bile araçlar geçemiyordu, selden dolayı. Oradan başlayarak Mamak’taki altyapıya da oldukça masraf ettik. Üç tane kavşak yaptık. Aile yaşam merkezi açtık. Caddelerin asfaltını yaptık. Fakat ben bunların hiçbirini belediye hizmeti olarak görmüyorum. Nasıl olsa Fen İşleri’miz, ASKİ’miz bu problemleri görüyor ve yapıyor. Bunun için belediye başkanı olmaya gerek yok. Belediye başkanı dediğiniz zaman kentindeki üretimi artıracak, her şeyden önce vicdan sahibi olacak, kentindeki ihtiyaç sahibi olanların her türlü ihtiyaçlarını karşılayacak. Onun çocuğunu okutacak, onun çocuğunu giydirecek, doyuracak, kırtasiye yardımı yapacak, onun çocuğunu üşütmeyecek” diye konuştu.

“MART AYINDA TEKRAR İHALE EDİLECEK”

“Mamak’la el ele tutuşacağız” diyerek açıklamalarını sürdüren Yavaş, “Mamak’taki metronun ihalesini ben yaptım. 5 yıldır uğraşıyoruz projesini yaptırıp, yatırım programına almak için. Yaklaşık 400 milyon Euro civarında bedeli olmasına rağmen gelen teklif 580 milyon Euro olunca Mamak ve Ankara halkının hakkını yedirmemek için derhal iptal ettim ve inşallah Mart ayında tekrar ihale edilecek” diye konuştu.

“BİZLERİN YÖNETTİĞİ İL VE İLÇELERDE HİÇ KİMSENİN BAŞI MAHZUN KALMAZ”

Sosyal yardımlarla ilgili konuşan Yavaş, sözlerine şöyle devam etti:

“Ben buradan duyuruyorum bütün Ankara’ya; ben 200 bin aileye üç yıldır doğal gaz veriyorum ve kışın üşümemelerini sağlıyorum. Siz de bizim yaptığımız kadar bir destek verin de görelim. Mamak’ta da kimseyi ayırmadık. Mamak’ta da 50 bin desteğe ihtiyacı olan aile var. Onların da hiçbirini ayırmadan destek olmaya devam ediyoruz. Boynumuzun borcu. Bizlerin yönettiği il ve ilçelerde hiç kimsenin başı mahzun kalmaz. Önceliğimiz bu ailelerin çocuklarının da eşit bir şekilde hizmete ulaşması, sıcacık yataklarında yatması yoksa biz rahat edemeyiz. İşte artık bu anlayış geliyor Ankara’ya.

Halkın parasını israf etmediklerini vurgulayan Yavaş, ima nedeniyle bir türlü çözülemeyen Sanayi Çarşısı’nı yapacaklarını söyledi. Betonla, plastikle işi olmadığını söyleyen Yavaş, “Eskisi kadar asfalt yaptık, 25 yılda yapılan kadar yeşil alanı Ankara halkına kazandırdık” dedi. “Sokak röportajında bir ablamız, ‘Adeta arabamız kaza yapsa sigortadan önce Ankara Büyükşehir Belediyesi yetişiyor ve bize destek oluyor’ demiş” diyen Yavaş, Ankara Büyükşehir Belediyesinin herkesin yanında olduğunu dile getirdi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN