Emiliano Viviano: Atatürk Olimpiyat Stadı, İzlanda’dan daha soğuk

Emiliano Viviano: Atatürk Olimpiyat Stadı, İzlanda’dan daha soğuk

Fatih Karagümrük'ün İtalyan eldiveni Emiliano Viviano, Atatürk Olimpiyat Stadı'nın İzlanda'dan soğuk olduğunu söyledi. Viviano, Olimpiyat Stadyumu hakkında ''İzlanda'da, Faroe Adaları'nda ve Estonya'da maça çıktım ama böyle bir soğuk görmedim.” dedi.

Spor Toto Süper Lig takımlarından Vavacars Fatih Karagümrük'ün İtalyan kalecisi Emiliano Viviano, gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Daha önce Estonya, İzlanda ve Faroe Adaları'nda maça çıktığını belirten tecrübeli file bekçisi ''Olimpiyat stadyumu tüm bu ülkelerden daha soğuk'' dedi.

Vivano şunları söyledi:

İZLANDA’DA BU KADAR ÜŞÜMEDİM

“Taraftarlarla aramızda benim ve takımın çok büyük ve güzel bir bağ var. Son maçta beni daha fazla desteklediler çünkü saha şartları gerçekten zordu. İkinci yarıda ismime tezahüratlar yapıldığını duydum. Uzatma dakikalarında da destek verdiler. Bu durum benim için çok güzel bir şey. Zorlu ve garip bir maçı geride bıraktık. 5-4 kazandık ama bu maçı hava şartlarıyla değerlendirmek gerekiyordu. Çok ilginç bir durum oldu. Üşüdüğüm zamanlar daha önce de olmuştu. İzlanda’da, Estonya’da ve Faroe Adaları’nda da üşüdüğüm zamanlar olmuştu ama Konya maçı çok farklıydı, gerçekten çok üşüdük. Ama taraftarlar da sağ olsun çünkü ellerinden geldiği kadar bizi maçın içinde tuttular”

FATİH TERİM’LE BULUŞUP BİR ŞEYLER İÇMEK İSTERİM

“Fiorentina özelinde değerlendirecek olursak, o dönemde yabancı bir teknik adamın olması çok farklıydı. Özellikle İtalya’da yabancı bir teknik direktörün bir takımın başında olması alışıldık bir durum değildi. Fatih Terim çok büyük bir enerjiyle takımın başına gelmişti ve Fiorentina’da ve Milan’da güzel izler bıraktı. Ama bıraktığı izlerin en büyüğünü Türkiye’de bırakmıştır. Türkiye’de belki de futbolla ilgilenen herkesin parmakla gösterdiği ve ‘En başarılı teknik adam’ dediği kişidir. Çok sevdiğim bir insan Fatih Terim. Ama futbolda bazen böyle şeyler olabiliyor. Her kötü gidiş hocanın hatasıdır diyemeyiz. Takıma bazen şok vermek gerekebiliyor. Kulübün öyle bir tasarrufu olmuş olabilir. Çok değer verdiği, çok sevdiğim ve çok saygı duyduğum birisi Fatih hoca. Ayrılmasını beklemiyordum ama umarım yakın zamanda sosyal hayatımda kendisiyle denk geliriz ve bir şeyler içip sohbet edebiliriz.”

UĞURCAN MUTLAKA AVRUPA’YA GİTMELİ

İtalyan kaleci, Trabzonspor'un file bekçisi Uğurcan Çakır'ın Türkiye'nin en iyi kalecisi olduğunu belirterek, “Uğurcan’ı Türkiye’deki kaleciler arasında farklı bir yere koyuyorum. Düzenli oynayıp arka arkaya iyi performanslar gösteriyor. Çok potansiyelli, çok iyi bir kaleci ama mutlaka Avrupa’ya gidip kendisini o liglerde, en yüksek seviyelerdeki liglerde kaleci ve oyuncularla rekabet içerisine sokması gerekiyor. Kendi konfor alanından çıkmasını ve zoru seçmesini kendisine tavsiye ederim. Trabzonspor’da önemli bir figür ve milli takımın değişmez kalecisi. Ama mutlaka Avrupa’ya gitmesini tavsiye ederim” dedi.

“FIORENTINA TARAFTARI OLARAK ÖLECEĞİM”

İtalya'nın önde gelen takımlarından Fiorentina'ya karşı özel bir sevgi beslediğini açıklayan Viviano, ''Fiorentina taraftarı olarak büyüdüm ve bu şekilde öleceğim. Bu durum başka bir bağ. Fiorentina’da doğup büyümüş birisi olarak Fiorentina’ya yakınlık hissettiğimi saklayamam. Ama profesyonel olarak bakarsak, ben sadece Fiorentina’ya karşı değil bütün takımlara karşı kazanmak isterim. İtalya’da bir laf vardır; anneni ve tuttuğun takımı değiştiremezsin. Bunu dışında her şeyi değiştirebilirsin. Kızımın ismi Viola ve anlamı da ‘Mor’ demek. Fiorentina’nın renkleri mor olduğu için, kızımın adını bu şekilde koydum'' şeklinde konuştu.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN