PSG’nin kupa kâbusu sürüyor

PSG’nin kupa kâbusu sürüyor

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda Bayern Münih’e elenen Paris Saint-Germain, bir kez daha Devler Ligi hayaline erken veda etti. Şampiyonluk hayali için 1 milyar euronun üzerinde yatırım yapan Fransız ekibi, son 10 yılda yalnızca 1 final görebildi.

UEFA Şampiyonlar Ligi’nde son 16 turunda Bayern Münih, ilk maçta 1-0 yendiği Paris Saint-Germain’i kendi sahasında 2-0 mağlup ederek adını çeyrek finale yazdırdı. Bayern Münih’in gollerini 61’de Choupo-Moting ve 89’da Gnabry kaydetti. Katarlı iş insanı Nasser Al-Khelaifi’nin 2011 yılında satın almasıyla adeta çehresi değişen PSG, hedefini Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu olarak belirlemişti.

Uzun yıllardır birçok üst düzey ismi kadrosuna katan ve son olarak geçtiğimiz sezon başında Lionel Messi’yi transfer ederek adeta zirve yapan Fransız ekibi, ana hedefine ulaşmayı bir türlü başaramadı. 10 yıllık dönemde 1 milyar eurodan fazla para harcamalarına karşın geçen sürede Şampiyonlar Ligi’ni kazanmayı başaramayan PSG, yapılan yatırımların karşılığını alamadı. Son 10 yılda sadece 1 kez final oynayan Fransız temsilcisi, tam 5 kez de son 16 turunda turnuvaya veda etti.

2013, 2014, 2015 ve 2016’da çeyrek final turnuvaya veda eden Fransız ekibi 2017, 2018 ve 2019’da son 16 turunun ötesine geçemedi. 2020’de finale çıkan ancak kupaya uzanamayan PSG, 2021’de yarı final oynadı. 2022 ve 2023’te iddialı kadrolarla Devler Ligi’nde boy gösteren PSG, son 16 turunda turnuvaya veda etmek zorunda kaldı.

Geçtiğimiz yıllarda başarılı teknik adamlar, Carlo Ancelotti, Tomas Tuchel, Mauricio Pochettino, Unai Emery gibi isimleri Şampiyonlar Ligi’nde şampiyonluk elde edemedikleri gerekçesiyle yollarını ayıran Paris ekibinde teknik direktör Christophe Galtier’in de geleceği merak konusu oldu.Deneyimli çalıştırıcı konuyla ilgili “Büyük bir hayal kırıklığı yaşıyoruz. Takımdaki geleceğim yönetime bağlı” dedi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN