Transferin en pahalısı ne Dzeko, ne Hakim Zyech ne de Pepe! En pahalı transfer bir Türk... Transferde Ali Koç farkı

Transferin en pahalısı ne Dzeko, ne Hakim Zyech ne de Pepe! En pahalı transfer bir Türk... Transferde Ali Koç farkı

Futbolcuların aldığı transfer ücretleri merak edilirken transferin en pahalısı ne Dzeko, ne Hakim Zyech ne de Pepe! En pahalı transfer bir Türk futbolcu… Üstelik bu pahalı transfer Ali Koç’un farkı. İşte yeni sezonda en fazla bonservis bedeli ödenen futbolcu…

Hareketli bir transfer döneminden sonra en fazla bonservis bedeli ödenen futbolcu merak edilirken bu isim bir Türk futbolcu oldu. Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonu birinci transfer ve tescil döneminin en fazla bonservisini alan isim duyanları şaşkına çevirdi. Başarılı futbol kariyeri bonservis ücretine yansıyan Türk futbolcu, dört büyüklerin arasında o takımın formasını giyiyor…

EN YÜKSEK BONSERVİS ÜCRETİ ÖDENEN FUTBOLCULAR FENERBAHÇE’DE

Fenerbahçe, yaz transfer ve tescil döneminde kadrosuna 13 yeni isim dahil etti. Bunun yanı sıra ciddi satışlarda yapan sarı-lacivertli takım bunun sonucunda bütçesini dengelemeyi başardı. 15 milyon euro ile en yüksek bonservis bedeli Cengiz Ünder’e ödenirken onun yanı sıra Szymanski, Fred, Becao ve Livakovic transferleri de bu sezonda kulüplerin yaptığı ciddi transferler arasında yer aldı.

yeni-proje-2-001.jpg

Trendyol Süper Lig'de 2023-2024 sezonu birinci transfer ve tescil döneminin en fazla bonservis bedeli ödenen futbolcusu 15 milyon euro ile Fenerbahçe'nin kadrosuna dahil ettiği başarılı futbolcu Cengiz Ünder oldu.

Ayrıca en yüksek bonservis ödenen 10 futbolcudan 5’i Fenerbahçe’de bulunurken; sarı-lacivertli kulüp, Szymanski için 9 milyon 750 bin euro, Fred için 9 milyon 743 bin 589 euro, Becao için 8 milyon 312 bin 500 euro ve kaleci Dominic Livakovic için de 6 milyon 650 bin euro bonservis bedeli ödeneceğini açıkladı.

GALATASARAY’IN EN YÜKSEK BONSERVİS BEDELİ ICARDİ’YE

Sarı-kırmızılı takım, bu sezon kadrosuna Zaha, Tete, Ndombele, Sanchez, Hakim Ziyech gibi isimleri dahil etti. Geçtiğimiz sezon en yüksek bonservis bedelini Arjantinli gol kralı Mauro Icardi’ye ödeyen Galatasaray, kasasından tam 10 milyon euro çıkardı.

yeni-proje-3-002.jpg

Öte yandan Tottenham'dan kadrosuna dahil ettiği Kolombiyalı oyuncu Davinson Sanchez için de 9 milyon 500 bin euro ödeneceğini açıkladı. Bunun yanı sıra 1 yıllık opsiyonla 5 yıl anlaşma yapılan futbolcunun bonservis bedelinin 5 sezona yayılmış şekilde taksitlerle ödeneceği öğrenildi.

BEŞİKTAŞ’IN EN YÜKSEK BONSERVİSİ RASHİCA

Siyah-beyazlı takımın bu sezondaki en dikkat çeken transferi Milot Rashica transferi oldu. Geçen sezon Galatasaray’da kiralık forma giyen genç futbolcunun bonservisi Norwich’ten 5 milyon 250 bin euro karşılığında alındı. Beşiktaş'ın bir diğer dikkat çeken transferi de 4 milyon 37 bin 500 euro bonservis bedeli ödenen Jean Onana oldu.

yeni-proje-4-001.jpg

TRABZONSPOR’UN EN YÜKSEK BONSERVİSİ MENDY’E

Trabzonspor, bu sezonki transfer döneminde kadrosuna 14 yeni isim ekledi. En yüksek bonservis bedeli ise Fransa’nın Angers ekibinden transfer edilen 23 yaşındaki genç futbolcu Batista Mendy oldu. 1 yıl opsiyonla 5 yıllık kiralanan futbolcunun bonservis bedeli 4 milyon 400 bin euro iken 3 taksitte ödeneceği duyuruldu.

yeni-proje-5.jpg

MKE ANKARAGÜCÜ VE PENDİKSPOR’DA CİDDİ RAKAMLARLA TRANSFER YAPTI

Dört büyüklerin dışında en yüksek bonservis ödeyen takımlardan diğerleri ise MKE Ankaragücü ve Pendikspor oldu. Ankaragücü, Morutan'ı 3 milyon euro bonservis bedeliyle kadrosuna katarken ligin yeni ekibi Pendikspor'un da Fredrik Midtsjö için Galatasaray'a 3 milyon euro ödeyeceği açıklandı.

SÜPER LİG’İN BONSERVİS BEDELİ EN PAHALI OLAN 10 FUTBOLCU

● Cengiz Ünder: 15 milyon euro (Fenerbahçe)

● Mauro Icardi: 10 milyon euro (Galatasaray)

● Sebastian Szymanski: 9 milyon 750 bin euro (Fenerbahçe)

● Fred: 9 milyon 743 bin 589 euro (Fenerbahçe)

● Davinson Sanchez: 9 milyon 500 bin euro (Galatasaray)

● Becao: 8 milyon 312 bin 500 euro (Fenerbahçe)

● Dominic Livakovic: 6 milyon 650 bin euro (Fenerbahçe)

● Milot Rashica: 5 milyon 250 bin euro (Beşiktaş)

● Bakhtiyor Zaynutdinov: 4 milyon 500 bin euro (Beşiktaş)

● Batista Mendy: 4 milyon 400 bin euro (Trabzonspor)

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN