Vincenzo Montella'nın zorlu tercihi

Vincenzo Montella'nın zorlu tercihi

Avrupa Futbol Şampiyonası (EURO 2024) heyecanın başlamasına aylar kaldı. Türkiye A Milli Takımı'nın bu turnuvada hedefleri çok büyük. Teknik direktör Vincenzo Montella'yı ise tatlı bir telaş bekliyor. İtalyan çalıştırıcının, hücum hattında hangi isimlere görev vereceği merak konusu.

KUBİLAYHAN KAVRAZLI

Avrupa Futbol Şampiyonası'nın (EURO 2024) açılış maçının ilk düdüğü 14 Haziran 2024'te Bayern Münih'in stadyumunda çalacak. Futbolseverlerin ilgiyle takip edeceği turnuvada Türkiye A Milli Takımı da boy gösterecek. Ay-Yıldızlılar, F Grubu'nda Portekiz, Çekya ve Play-Off turundan gelecek rakibiyle kozlarını paylaşacak.

fd1dbc1b8db74ddca349f46f39d782e8.jpg

EURO 2024'ün sürpriz yapabilecek ekiplerinden birisi olarak gösterilen Türkiye, turnuvaya büyük umutlarla geliyor. Adeta altın jenerasyon yakalayan Ay-Yıldızlılar, umut veren gençleriyle adından söz ettirmeyi planlıyor. Ancak bu süreçte teknik direktör Vincenzo Montella'yı da zorlu bir sınav bekliyor.

Türkiye A Milli Takımı'nın hücum rotasyonunda birbirinden önemli isimler bulunuyor.

Türkiye'nin EURO 2024 kadrosunda yer alması muhtemel bazı hücum oyuncuları şu şekilde:

- Yusuf Sarı

- Umut Nayir

- Kerem Aktürkoğlu

- Arda Güler

- Bertuğ Yıldırım

- Kenan Yıldız

- Cengiz Ünder

- Cenk Tosun

- Semih Kılıçsoy

- Enes Ünal

- Yusuf Yazıcı

- Barış Alper Yılmaz

4-2-3-1 taktiğiyle sahaya çıkması beklenen Vincenzo Montella'nın, hücum hattında seçmesi gereken 4 kişi bulunuyor. Barış Alper Yılmaz'ın neredeyse her mevkide üstün performans vermesi nedeniyle; Montella, başka isimleri hücum hattında değerlendirecek.

'10 NUMARA' ARDA GÜLER'E EMANET

514587.jpg

Vincenzo Montella'nın, EURO 2024te 10 numaralı pozisyonu Arda Güler'e emanet etmesine kesin gözüyle bakılıyor. Sezon başında Fenerbahçe'den 20 milyon euro bonservis bedeliyle Real Madrid'e transfer olan Arda, yeni kulübünde henüz beklentileri karşılayamadı. Uzun süre sakatlıklarla mücadele eden genç yıldız, son dönemde ise yedek kulübesine hapsolmuş durumda. Ancak Montella, her türlü olumsuzluğa rağmen formayı Arda Güler'e verecek.

KANATLARDA ALTERNATİF BOL

523116.jpg

Türkiye A Milli Futbol Takımı, kanat rotasyonu açısından EURO 2024'ün belki de en şanslı takımı konumunda. Galatasaray'ın kaptanı Kerem Aktürkoğlu, son dönemde eleştirilerin odağı olsa da, bu sezon çıktığı 36 maçta 12 gol atıp, 8 de asist yaparak yıldızlaştı.

Sol kanat mevkisinin diğer alternatifleri ise Kenan Yıldız ve Semih Kılıçsoy. Türk futbolunun iki göz bebeği, bu sezon forma giydikleri her maçta adından söz ettirmeyi başardı. Juventus'un yeni 'Del Piero'su' Kenan, bu sezon forma giydiği 22 maçta 5 gol attı.

Kenan gibi bir diğer 18 yaşındaki yıldız adayı Semih Kılıçsoy ise Beşiktaş'ı sırtlamaya devam ediyor. Kartal'ın kötü giden sezonunda güneş gibi doğan Semih, dün oynanan Trabzonspor maçında 2 gol atarak takımına galibiyeti getirdi. Semih Kılıçsoy, son 7 resmi maçta da 7 kez fileleri sarsmayı başardı.

Sağ kanatta ise Fenerbahçeli futbolcuların rekabeti göze çarpıyor. İsmail Kartal yönetiminde kariyer sezonunu geçiren İrfan Can Kahveci, çıktığı 33 maçta 12 gol atıp, 9 da asiste imza attı.

İrfan Can Kahveci'nin bu bölgedeki en büyük rakibi ise şüphesiz Cengiz Ünder. Yaz transfer döneminde 15 milyon euro bonservis bedeli karşılığında Fenerbahçe'ye transfer olan Cengiz, son haftalarda harikalar yaratıyor. Kaydettiği nefis gollerle takımını galibiyetlere götüren Cengiz, bu sezon 8 kez fileleri sarstı.

İrfan Can Kahveci ve Cengiz Ünder'in yanı sıra Yusuf Sarı da formaya göz kırpan isimlerden. Vincenzo Montella'nın Adana Demirspor'dan öğrencisi olan Yusuf, bu sezon çıktığı 22 maçta toplam 11 gole doğrudan katkı sağladı.

SANTRAFOR BELİRSİZLİĞİ

umut-nayir-aa-2180975.jpg

Vincenzo Montella, EURO 2024'te hangi ismi en uçta kullanacağı büyük merak konusu. Getafe'de müthiş performans gösterirken sakatlanan Enes Ünal, devre arasında İngiltere'nin yolunu tuttu. Yaklaşık 7 aylık sakatlıktan kısa bir süre önce dönen milli futbolcu Enes Ünal, İngiltere'nin Bournemouth kulübüne transfer oldu. Enes'in burada göstereceği performans oldukça kritik olacak.

Cenk Tosun ise eski formundan uzak durumda. 32 yaşındaki futbolcu, şu anki form durumuyla EURO 2024 kadrosuna seçilemeyebilir.

Öte yandan Umut Nayir, Pendikspor'da adeta yeniden doğdu. Devre arasında Fenerbahçe'den Pendikspor'a kiralanan Umut, yeni takımında çıktığı 5 maçta 4 gole imza atarak yıldızlaştı.

Vincenzo Montella'nın, EURO 2024'te hücum hattında kimlere görev vereceği merak konusu olmaya devam ediyor.

Okurlarımıza soruyoruz: Sizin milli takım 11'iniz hangi isimlerden oluşuyor?

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN