Elon Musk beyin çipleri için harekete geçti! Binlerce kişi denek olmak için sıraya girdi: İnsan deneyleri başlıyor

Elon Musk beyin çipleri için harekete geçti! Binlerce kişi denek olmak için sıraya girdi: İnsan deneyleri başlıyor

Elon Musk yepyeni bir adım atıyor! Beyin çipleri için harekete geçtiler! Heyecanlandıran ama aynı zamanda korkutan çalışma için binlerce kişi denek olmak istiyor! İnsan deneyleri başlıyor! İşte ayrıntılar...

Elon Musk'ın sahibi olduğu Neuralink şirketi, beyin-bilgisayar arayüzü çalışmalarıyla dikkat çekiyor. Şirket, insan beynini bilgisayarlarla bağlayarak etkileşim sağlamayı hedefliyor. Geçtiğimiz aylarda ABD'den insanlı deneyler için onay alan Neuralink, yüzlerce kişinin denek olmak istemesiyle karşılaştı.

ÖNCEKİ TESTLERDE DENEKLER ÖLDÜRÜLDÜ

beyne-takilan-cip-ne-ise-yarar-1.jpeg

Daha önce domuz, koyun ve maymunlarda çeşitli versiyonları test eden Neuralink, hayvan deneyleri nedeniyle eleştirilere maruz kalmıştı. Yapılan testlerde deneklerin öldürülmesini gerektiren bazı komplikasyonları yaşandı. Güvenlik endişeleri, insan denemeleri için onayın gecikmesine yol açtı.

12 HASTAYA CİHAZ YERLEŞTİRİLECEK

beyne-takilan-cip-ne-ise-yarar.jpg

Şimdi ise Neuralink, insanlı deneyler için klinik deney sürecini başlatıyor. Teknolojinin güvenliğini değerlendirmek amacıyla felçli hastaları kullanmayı planlıyor. İlk aşamada 12 hastaya "Link" adlı cihazı yerleştirecek olan şirket, kafatasının iç bölümüne bir ameliyat düzenleyecek.

BEYİN ÇİPİ NE İŞE YARAYACAK?

Neuralink CEO'su Elon Musk, çipin insan zekasını artırarak becerileri anında beyne yüklemeyi mümkün kılacağını ifade etti. Beyin-makine arayüzleri sayesinde insanlığın daha hızlı gelişeceğine inanıyor.

Şirketin daha önce yaptığı açıklamada, “İnsanlarda ilk klinik çalışmamızı başlatmak için FDA’nın onayını aldığımızı paylaşmaktan heyecan duyuyoruz. Bu, Neuralink ekibinin FDA ile yakın iş birliği içinde yaptığı inanılmaz çalışmanın sonucu olacak” denildi.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN