iPhone'dan sonra App Store da zamlardan nasibini aldı! App Store güncel fiyat listesi belli oldu

iPhone'dan sonra App Store da zamlardan nasibini aldı! App Store güncel fiyat listesi belli oldu

Apple, vergi değişikliğine uyum sağlamak için App Store fiyatlarında güncellemeye gitti. Güncellenen fiyatlar sonrasında ülkelere göre yeni rakamlar belli oldu. İşte yeni ücretler...

App Store, vergi değişikliğine uymak ve fiyat eşitliği sağlamak için belirli ülkelerde fiyatlarını güncelledi. Yapılan güncelleme, Türkiye ile birkaç ülkeyi etkiliyor. Apple'ın uygulama dağıtım platformu App Store, yeni zamlara dair detayları paylaştı. Yapılan güncellemenin ardından Türkiye ve etkilenen diğer ülkeler fiyatlarda artış ile karşılaşacak.

APP STORE VERGİ DEĞİŞİKLİĞİNE AYAK UYDURDU!

Apple, App Store'da vergi oranlarında yaşanan artışın fiyatlara da yansıyacağını açıkladı. Global çapta 175 ülkeye 44 farklı para birimi ile hizmet veren App Store, vergilerdeki yeni düzenlemeler ve döviz kurundaki dalgalanmalardan etkilendi.

yeni-proje-32.jpg

Fiyatlandırmanın eşitlenmesi amacı ile uygulama ve abonelik ücretlerine belli miktarlarda zam yapılacağı açıklandı. Bu kapsamdaki uygulamalar 25 Temmuz tarihinde Mısır, Nijerya, Tanzanya ve Türkiye'de bulunan mağazalarda gerçekleşecek. Yapılan zam sonrası Mısır'da %14 değer katma vergisi, Tanzanya'da %18 KDV ile %2 dijital hizmet vergisi, Türkiye'de ise KDV'nin %20'ye yükseltileceği açıklandı.

Yeni fiyatlar ile işlemler devam edebilecekken, kullanıcıların önceden fiyatlandırmayı öğrenmek için App Store Connect'te yer alan "Uygulamalarım" bölümünü kontrol etmesi gerekiyor. Aynı zamanda kullanıcılar, bütçelerini aşan fiyatlandırmalar durumunda aboneliklerini iptal edebilecekler. Tüm bu fiyat gelişmelerinin yanı sıra, iPhone 15 modelinin yeni bir renk seçeneği ile yakın zamanda piyasaya sürüleceği de açıklandı.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN