Spotify Wrapped 2025 yayımlandı: Kadın sanatçılar yükselişte

Spotify Wrapped 2025 yayımlandı: Kadın sanatçılar yükselişte

Spotify Wrapped 2025 verileri açıklandı. Türkiye’de en çok dinlenen şarkı BLOK3 imzalı “Sevmeyi Denemedin” olurken, Ati242’nin “Manifesto” albümü üst üste ikinci yıl zirvede yer aldı. Kadın sanatçılar listelerde yükselişini sürdürürken, globalde ise 19,8 milyar dinlenmeyle Bad Bunny 2025’in en çok dinlenen sanatçısı oldu.

Milyonlarca müzikseverin kişisel müzik karnesi 'Spotify Wrapped 2025' erişime açıldı. Platform, kullanıcıların en çok dinlediği şarkı, albüm ve sanatçıları paylaştı.

2025 yılı verilerine göre Türkiye'de en çok dinlenen şarkı, BLOK3 imzalı "Sevmeyi Denemedin" oldu. Zirvenin en yakın takipçisi ise Semicenk'in "Sen Kaldın" parçası oldu.

Listenin üçüncü sırasında BLOK3 ve Ati242 iş birliği "Keşke" yer alırken, dördüncü sıraya Era7capone, Poizi ve SNOW'un "Sonbahar" parçası yerleşti. İlk beşi tamamlayan şarkı ise Dedublüman ile Aleyna Tilki'nin hiti "Sana Güvenmiyorum" oldu.

ALBÜMLERDE ZİRVEDE MANİFESTO VAR

En çok dinlenen albümler kategorisinde, geçtiğimiz yılın da zirvesinde yer alan Ati242'nin "Manifesto" albümü, 2025'te de birinciliği kimseye kaptırmadı.

Yılın en büyük çıkışlarından birini yapan Manifest grubu, "Manifestival" albümüyle en çok dinlenen ikinci albüm oldu. Bu ikiliyi sırasıyla BLOK3'ün "Obsesif", Lvbel C5'in "Sözde Kimseler Sevmiyor" ve Melike Şahin'in "Akkor" albümleri takip etti.

KADIN SANATÇILARIN YÜKSELİŞİ

Spotify verileri, kadın sanatçıların Türkiye'deki yükselişini de belgeledi. 2021 yılından bu yana en çok dinlenenler listelerindeki yerli kadın sanatçıların sayısı yüzde 90'dan fazla artış gösterdi.

Spotify'ın kadın sanatçıları desteklemek için yürüttüğü EQUAL programının verilerine göre, 2025'in en çok dinlenen kadın sanatçısı Sezen Aksu oldu. Minik Serçe'yi sırasıyla Gülşen, Hande Yener ve Ebru Gündeş takip etti. Listenin beşinci sırasında ise 2025 Eylül ayı EQUAL elçisi olan manifest yer aldı. Ayrıca Manifest, Spotify üzerinden sosyal medya veya mesajlaşma uygulamalarında "en çok paylaşılan sanatçı" ünvanını da kazandı.

DÜNYADA BAD BUNNY RÜZGARI

Global listelere bakıldığında ise dünya çapında 19,8 milyarın üzerinde dinlenmeye ulaşan Bad Bunny, 2025'te Spotify'ın en çok dinlenen sanatçısı oldu. 2024'ün lideri Taylor Swift ikinci sıraya gerilerken; onları The Weeknd, Drake ve Billie Eilish takip etti.

Dünya genelinde 2025'in en çok dinlenen şarkısı ise 1,7 milyardan fazla dinlenmeyle Lady Gaga ve Bruno Mars düeti "Die With A Smile" oldu. Listenin ikinci sırasında Billie Eilish'ten "Birds Of A Feather", üçüncü sırasında ise ROSÉ ve Bruno Mars iş birliği "APT." yer aldı. İlk beşi Alex Warren'ın "Ordinary" ve Bad Bunny'nin "DtMF" parçaları tamamladı.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN