TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır? TOKİ arsa başvurusu ne zaman başlayacak?

TOKİ arsa başvurusu nasıl yapılır? TOKİ arsa başvurusu ne zaman başlayacak?

Cumhuriyet tarihinin en büyük projesi olan “İlk Evim İlk İşyerim” isimli TOKİ projesi içerisinde 81 il olmak üzere 100 bin arsa satışa çıktığı belirtildi. Bunun üzerine TOKİ arsa başvuru tarihi ve şartları merak konusu oldu. 2022 TOKİ başvuruları ne zaman ve nereye yapılacak? 2022 TOKİ 100 bin arsa başvuru şartları nelerdir? İşte detaylar…

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yapmış olduğu açıklama sonrası milyonlarca kişi TOKİ tarafından yapılacak olan konutları beklemeye başladı. 100 bin arsanın satışa çıkaracağı duyurulurken aynı zamanda başvuru zamanı da merak konusu olmaktadır. 100 bin arsa için başvuruda bulunacaklar şartları be açık artırım bilgilerini internet arama motorundan araştırmaya başladı. TOKİ 100 bin arsa projesi ile ilgili merak edilenlerim hepsi detaylarıyla haberimizde yer almaktadır 

TOKİ 100 BİN ARSA BAŞVURU TARİHİ 

Devlet tarafından ele alınan konut fiyatları üzerinden fahiş artışlar devam ederken mağduriyet yaşayan kişi sayısı da artmaktadır. Tarihin en büyük projesi olan TOKİ sosyal konut 10 Ekim ve 7 Kasım 2022 tarihleri arasında başvuruları yapılacaktır.

100 BİN TOKİ ARSA BAŞVURU ŞARTLARI 

-TC vatandaşı olmak 

-18 yaşını doldurmuş olmak 

-Başvuru yapılacak olan belediye sınırlarında ikamet ediyor olmak

-İhtiyaç sahibi olup dar gelire sahip olmak 

-Aylık gelirin İstanbul için 18 bin ve diğer şehirler için 16 bin TL altında olması 

-Başvuruda bulunan kişinin hanesinde yer alanlar üzerine herhangi bir mal olmaması 

-Başvuru yapılmadan önce 500 TL ödenmesi gerekmektedir 

TOKİ 100 bin arsa

TOKİ ARSA SATIŞINDA OLACAK İLLER 

Adana, Afyonkarahisar, Ankara, Antalya, Aydın, Balıkesir, Çanakkale, Diyarbakır, Elazığ, Eskişehir, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Manisa, Mersin, Konya, Kahramanmaraş, Kayseri, Kırıkkale, Uşak, Tekirdağ ve Van.

TOKİ ARSA SATIŞI AÇIK ARTIRMA TARİHİ 

Açık artırmalar şehirlere göre farklılık gösterirken öncelikle 12 Ekim ve 13 Ekim tarihlerinde gerçekleşecektir. Yapılacak olan açık artırımlar ise Ankara Çankaya Bilkent Otel ve Konferans Merkezi ve İzmir Bayraklı Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde toplanılacaktır.

PEŞİNAT VE VEDA SÜRESİ NE KADAR? 

Alıcılar konut, ticaret, sanayi,  turizm tesisleri alanları ve akaryakıt istasyonları olmak üzere arsalara yüzde 25 peşinat, 36,48 ve 60 ay vade imkanı sunulmaktadır. Bunun yanı sıra arsaların satışında KDV hesaba katılmaz. 

12 Ekim çarşamba günü saat 10.30’da gerçekleşecek olan açık artırmada yer alacak olan iller: Çanakkale, Eskişehir, Van, Kahramanmaraş, Diyarbakır, Ankara, Afyonkarahisar, Balıkesir, Elazığ, Gaziantep, Tekirdağ, Uşak, Kayseri ve Konya yer almaktadır.

 13 Ekim perşembe saat 10.30’da gerçekleşecek açık artırmada bulunan şehirler şöyledir: Adana, İstanbul, Kocaeli, Şanlıurfa, Antalya, Muğla, Aydın, İzmir, Kırıkkale, Manisa, Mersin ve Niğde’dir.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN