TOKİ sosyal konut e-Devlet başvuru sorgulama nasıl yapılır? TOKİ sosyal konut e-Devlet başvuru sorgulama ekranı 2022

TOKİ sosyal konut e-Devlet başvuru sorgulama nasıl yapılır? TOKİ sosyal konut e-Devlet başvuru sorgulama ekranı 2022

Açıklandığı günden beri milyonlarca vatandaşın ilgisini çeken TOKİ sosyal konut projesi ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki TOKİ sosyal konut başvuruları nasıl öğrenilir? Tüm detaylar haberimizde.

Dar gelirli vatandaşların ev sahibi olabilmesi için düzenlenen TOKİ sosyal konut projesi başvuruları ile ilgili araştırmalar devam ediyor. Peki TOKİ sosyal konut başvuruları nasıl öğrenilir? TOKİ sosyal konut başvuruları ile ilgili tüm detaylara haberimizden ulaşabilirsiniz.

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURU SORGULAMA

TOKİ sosyal konut projesine başvuru yapmak isteyen vatandaşlar başvuru detaylarını internet üzerinden araştırmaya devam ediyor. İlk iki gün milyonlarca kişinin başvuru yaptığı sosyal konut projesinde başvuru yoğunluğuna engel olabilmek için kimlik numarasına göre başvurular alınmaya başlandı. Yapılan açıklamaya göre 14 Eylül ve 31 Ekim tarihleri arasında alınan başvurular kimlik numaralarına göre şu şekilde e-Devlet üzerinden yapılacak;

-Kimlik numarasının sonu 0 olan vatandaşlar 14 Eylül Çarşamba günü,

-Kimlik numarasının sonu 2 olan vatandaşlar 15 Eylül Perşembe günü,

-Kimlik numarasının sonu 4 olan vatandaşlar 16 Eylül Cuma günü,

-Kimlik numarasının sonu 6 olan vatandaşlar 17 Eylül Cumartesi günü,

-Kimlik numarasının sonu 8 olan vatandaşlar 18 Eylül Pazar günü başvuru yapacak. 19 Eylül tarihinden sonra ise kimlik numarası önemli olmadan herkes başvurusunu yapmaya başlayacak.

TOKİ Sosyal Konut Başvuru Sorgulama

TOKİ SOSYAL KONUT BAŞVURUSU NASIL YAPILIR

TOKİ sosyal konut projesine nasıl başvuru yapılacağı da vatandaşlar tarafından araştırılan konular arasında yer alıyor. TOKİ sosyal konut başvuruları ilk etapta e-Devlet üzerinden yapılıyor. İlk olarak e-Devlet sistemine kimlik numarası ve şifre ile giriş yapılarak arama motorundan Toplu Konut İdaresi Başkanlığı sayfasına girerek konut başvurusu sekmesinin seçilmesi gerekiyor. Daha sonra önünüze çıkan formu okuyarak Devam Et seçeneğini seçmeniz gerekiyor. Daha sonra önünüze açılacak sayfadan yeni başvuru sekmesini seçerek tercih ettiğiniz evi seçtikten sonra devam et demeniz gerekiyor. Konut projesini seçtikten sonra da seçmeniz gereken seçenek ev tipi oluyor. Ev tipini seçtikten sonra da üçüncü aşama olarak önünüze bilgilendirme ve onay kısmı açılacak, bilgilerinizi kontrol ettikten sonra onaylama seçeneğini kabul ederek sonraki aşamaya geçebiliyorsunuz. Başvurunun dördüncü aşaması başvuru formu kısmıdır. Bu alana kişisel bilgilerinizi eksiksiz şekilde yazmanız gerekiyor. Beşinci aşamada ise sosyal konut projesi başvurunuzun tamamlanması için ön izleme kısmı karşınıza çıkacaktır. Eğer bu kısımda bilgiler kısmında olan bir eksiklik varsa bunları tamamlamanız ve düzeltmeniz gerekiyor. Eğer bilgileriniz tam ise önce başvuru kategorisi kısmını sonra da devam et kısmını seçmeniz gerekiyor. Altıncı ve son aşama ise tüm başvuruyu onaylamanız gereken sayfadır. Bilgiler son kez kontrol ettikten sonra onaylanır ve ödeme bilgilerine geçilir. Bu son kısımda yer alan ödeme bilgileri başvur seçeneği seçildikten sonra karşınıza çıkmaktadır. Başvuru ücreti olan 500 TL'nin ödenmesi için seçtiğiniz bankadan adınıza açılan ve kısa mesaj yoluyla bildirilen hesaba yatırmanız gerekiyor. Başvuru ücreti yatırılırken de hesap numarasının dikkatli kontrol edilmesi gerekiyor. Başvuru ücretinin başvurunun yapıldıktan sonraki ilk gün mesai saatleri içinde ödenmesi gerekiyor. Eğer başvuru ücreti ödenmezse başvuru geçersiz sayılıyor. TOKİ sosyal konut projesi kuraları çekildikten sonra eğer adınıza bir ev çıkmazsa başvuru ücreti olan 500 TL tekrar adınıza açılan hesaba yatırılıyor. Başvurularınızı başvuru listesi kısmından takip edebiliyorsunuz. Başvuru ücreti de ödendikten sonra önünüze gelen son sayfa başvuru sayfasıdır, bu kısımda başvur seçeneğini seçerek başvurunuzu onaylayabilirsiniz.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN