Vatandaşlar derin bir oh çekecek! Karar Resmi Gazate’de yayımlandı! 1.000TL doğalgaz yardımı yapılacak

Vatandaşlar derin bir oh çekecek! Karar Resmi Gazate’de yayımlandı! 1.000TL doğalgaz yardımı yapılacak

Kış ayları ile birlikte doğal gazlar açılmaya başladı. Kışın doğalgaz faturaları vatandaşların cebini yakarken devlet olaya el attı. Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda özel sektörde çalışan vatandaşlara doğalgaz yardımı yapılacak. 1.000 TL ödeme verileceği aktarılırken SGK primi ve vergi kapsamında yer almadığı belirtildi. İşte tüm detaylar…

Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı yeni düzenleme kapsamında özel sektörde çalışan vatandaşlar için doğalgaz yardımı yapılacağını açıkladı. Resmi Gazete’de yayınlanan karar ile ödemeler netleşti. Pandemi döneminde verilmeye başlanan doğalgaz destek ödemeleri kapsamında yeni bir dönem başlıyor. İşte tüm detaylar…

DOĞALGAZ FATURALARINA DEVLET YARDIMI BAŞLADI

Yayınlanan karar doğrultusunda 2023 yılı Haziran ayına kadar özel sektör çalışanları maaşlarına ek olarak 1.000 TL doğalgaz ve ısınma yardımı alacak. Yapılan bu yardım ile özel sektör çalışanları da ödemelerinde biraz rahatlayacak. Çalışanların maaşları da vergi ve prim kesintisinden muaf tutulacak. Kış aylarında en çok ihtiyaç duyulan ödemelerden biri olan doğalgaz için kış döneminde yeni güncellemeler yapılabilir.

Doğalgaz yardımı

VATANDAŞLAR DERİN BİR OH ÇEKTİ

Asgari ücretlilerin ve özel sektör çalışanlarının maaşlarından kesilen gelir vergisi ve sigorta primleri artık kesilmiyor. Bu tutar çalışanların maaşlarına yansıtılırken gelir vergisi kapsamında 178,4 TL, sigorta prim kesintisi kapsamında ise 454,6 TL kesinti yapılmaktaydı. Vergi ve prim kesintisi toplam 633 TL olarak çalışanların maaşlarına yansıtılacak.

Özel sektörde çalışan vatandaşlar için de belirlenen 1000 TL'lik tutar 2023 yılı Haziran ayına kadar devam edecek. Rusya ve Ukrayna savaşı nedeniyle doğalgaz fiyatları artarken vatandaşlarda fiyatlardan şikayetçi oluyor. Bu duruma paralel olarak dolar fiyatlarında görülen yükselişte faturaların artmasına neden oluyor. Devlet tarafından yapılan destek ödemeleri ile vatandaşlar bir nebze olsun rahatlayacak. Kış aylarında birçok kişi kara kara doğalgaz faturasını nasıl ödeyeceğini düşünüyor. Resmi Gazete’de yayınlanan karar doğrultusunda vatandaşlara doğalgaz yardımı yapılacak.

Öne Çıkanlar
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN