İsrail’in yanına bırakmayacaklara destek çağrısı!

Mavi Marmara katliamının, 20 milyon dolar tazminat karşılığında kapatılmasından rahatsız olanlar vardı. İsrail’le Netanyahu’yu, cezai ve hukuki sorumluluktan kurtarıyor diye. 2016’da anlaşmayı imzalayan Ankara’yı eleştiriyorlardı. 

Muhafazakar medyada, 4 yıl önce yol açtığı tartışmayı ve ayrışmayı hatırlıyor musunuz? 

İktidar içinde yuvalanan zıpçıktı tetikçiler ve arkalarındaki tasfiyeci ekip, eleştirenleri hedefe koymuştu. 

“Mavi Marmara’daki manyak tipler, yani kafadan İsrail düşmanı, kafadan Batı düşmanı radikal İslamcı tiplerle artık AK Parti’nin yolları ayırması” gerektiğini söylüyorlardı. 

Anlaşmaya karşı çıkanlara, İsrail’in savaş suçlarından yargılanmasında diretenlere bakışları buydu. 

“İslamcılar AK Parti’den tasfiye edilecek” raconları, Hindistan’dan dönerken Cumhurbaşkanı Erdoğan’a soruldu. 

Şöyle dedi: 

“Bir siyasi partinin çalışmalarında, İslamcı olmak ya da olmamak şeklinde bir ayrım yapmak zaten yanlış. Biz tekkeye mürit aramıyoruz ki...Bazıları işi tamamen şirazesinden çıkardı. İşi, kendi belirledikleri çerçevede kalan  

insanları ‘doğru’, onun dışındakileri de ‘yanlış’ addetme noktasına getirdiler. Onların da böyle bir hakları yok, benim de yok. Kaldı ki ebedi alemin ölçüsü hiçbirimizin elinde değil. Kimse bunu teraziye çıkarmasın. Hele hele çok ağır olacak ama uluhiyet (ilahlık) davasına da kimse girmesin...” 

Cumhurbaşkanı açıkça siyasete dini, uhrevi ölçüleri karıştırmayı reddediyordu. O tür yargıları kulların değil Allah’ın takdirinde gören bir cevaptı. 

Yanı sıra Erdoğan, Siyonizme hizmetle suçlanmanın ne olduğunu da biliyordu. 

Arkadaşlarıyla ayrıldılar diye, eski liderleri Erbakan neler söylemişti onlar için. Siyonist emperyalizmin güçlerince iktidara getirilmekle mi suçlamamıştı, Siyonizmin kasiyerliğini yapmakla mı!... 

Dinin, Siyonizmle mücadelenin ve Kudüs duyarlılığının siyasete malzeme yapılmasından az çekmemişti. 

Erdoğan, siyasi görüş ayrılıklarının din, iman ayrılığı gibi gösterilmesine karşı çıkmayacaktı da kim çıkacaktı! 

Ayrıca dinen de sakat ve sakıncalı buluyordu. Partisinde bunu istemiyordu. 

Erdoğan’ın sözleri, İsrail’le anlaşma karşıtı İslamcılara çok kızdığı ve kapıyı gösterdiği şeklinde yorumlandı. 

2017’deki tartışmayı İsrail’le anlaşma yanlısı ekip ve tetikçileri kazanmış, karşıtlar kaybetmişti. 

NEREDEN NEREYE! 

Cumhurbaşkanı geçen hafta, partisinden ayrılan Davutoğlu ve Babacan için “İçimizdeki Mescid-i Aksa’ları yıkmak isteyen hainler” dedi. 

4 yıl önce kazanan taraf, o gün “Kafadan İsrail düşmanı manyak tipler” diye saldırdıklarını bu kez de “Mescid-i Aksa’yı yıkmak isteyen içimizdeki Siyonistler” gibi görmeye, göstermeye başlamaz mı! 

Hem de Gazze’ye bombalar yağarken, katliam sürerken, cenazeler daha toprağa verilmemişken... 

Katliamın durdurulamayıp iç siyasette malzeme olarak kullanılmasını ayıplayanlarsa kripto Siyonist! 

İsrail’in, savaş suçlarından yargılanması için Uluslararası Savaş Mahkemesini göreve çağıran insan hakları örgütleri, zaten emperyalizmin maşaları. 

Uluslararası Af Örgütü ile Human Rights Watch mesela. Kendileri unuttuğunda da Gazze’de, Myanmar’da, Doğu Türkistan’da Müslümanlara zulmü unutmayan, sorumluların yakasını bırakmayan bu örgütleri, küresel güçlerin operasyon aparatı olarak karalamaktan geri durmazlar. 

İsrailli 180 yazar ve akademisyen, ülkeleri aleyhine Uluslararası Ceza Mahkemesine mektup yazdı. 

Haaretz’e ilan veren İsrailli insan hakları örgütü B’tselem, ülkesini ‘apartheid rejimi’ diye olanlardan sorumlu tuttu. 

Oysa bizim mangalda kül bırakmayan nutuk fedaileri, Mescid-i Aksa ve Filistinliler için iki sloganla ellerinden geleni ardlarına koymadıklarını sanıyorlar. 

Korkarım yarın yine unutacaklar, hamasetleri yine lafta kalacak. Katliamların vazgeçmeyen şikayetçileri ve takipçilerini de “kafadan İsrail düşmanı manyak” olmakla suçlayacaklar. 

İsrail’in peşini bırakmayacak insan hakları örgütleri ve vicdan sahipleriyle dayanışmada ısrar edeceklere şimdiden selam olsun. 

YORUMLAR (53)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
53 Yorum