Atan ve tutan farkı

Bir santrforunu hastanede bırakan, bir santrforunu İngiltere’ye gönderen, yeni santrforunun da yolunu gösteren Galatasaray’da ileri uçtaki ismin ne kadar önemli olduğu maçın ilk yarısında ortaya çıktı. Babel, ofsayt nedeniyle iptal edilen 3 golde de yanlış yerde durarak durması gereken yeri bilmediğinin gösterdi. Burak Yılmaz’ı hatırlatan ofsaytları Galatasaray’ın skor üretmesinin önündeki en büyük engeldi.  

Babel’in heba ettiği üç pozisyon dışında ise pozisyon zenginliği yoktu, bunun sebebi de Emre Akbaba’nın bir süredir devam eden düşüşüne dur diyememesi, Arda Turan’ın maça ağırlığını koyamaması, Belhanda’nın skora yönelik roller üstlenememesiydi.  

Gaziantep, top becerisi yüksek ama gol becerisi düşük olan rakibinin baskısını kırdıktan sonra 3-4 net pozisyon üreten ataklar gerçekleştirdi. Ev sahibi ekibin oyun planı, Galatasaray savunma göbeğinin merkeziydi ve bu bölgeden çok kolay şut imkanı buldular. Çerçeveyi bulan bu şutlarda Muslera’nın sahne almadı Galatasaray’ı ilk yarıda kalesinde birden fazla gol görmekten kurtardı. Gaziantep’in direkten dönen topunda da Muslera’nın son bir dokunuşu vardı. İlk yarının özeti şuydu; Muslera tuttu, Babel hakemin bayrağına yakalanmayan gol atamadı.  

Fatih Terim, çok ciddi problem olmadıkça oyuna 70. dakikadan önce müdahale etmez. Dün, ikinci yarıya Belhanda- Onyekuru ve Emre Akbaba- Kerem değişikliği ile başladı. Terim bu hamlesi ile golü ve galibiyeti ne kadar çok istediğini göstermişti. Galatasaray 50. dakikada Onyekuru ile golü buldu. Gol, maçın temposunun, daha doğrusu Galatasaray’ın temposunun düşmesine yol açtı. Gaziantep yine merkez bölgeden şutlarla gol aradı ama Muslera duvarını aşamadı. 

Terim, 75. dakikada Arda ve Emre Kılınç’ın yerine Ömer Bayram ve Etebo’yu alarak verimsiz orta sahanın tamamını değiştirmiş oldu. Bu hamleye rağmen Sarı-Kırmızılı takım ikinci golü bulmak için pek iştahlı değildi. Hatta son bölümde Saracchi’nin çizgiden çıkardığı top Galatasaray’ı ipten aldı. Tam ‘Maç zora girdi’ derken Henry Onyekuru sahne aldı. Kerem’in nefis pasında Nijeryalı’nın gol vuruşu Galatasaray’a bu zorlu deplasmanda derin bir oh çektirdi. Onyekuru’nun pasında Babel düzgün bir gol vuruşu yapabilseydi Aslan, gidip gelen, Muslera ile tutunduğu maçta farka da gidebilirdi. Terim, bir diğer yeni transfer Halil Dervişoğlu’nu son bölümde oyuna sokarak bu oyuncuya da ‘hazır ol’ mesajı vermiş oldu. 

YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.