Çocuklar için Bilişim Zirvesi
80'lerin ikinci yarısına denk gelir orta öğretim hayatım. Seçmeli ders olarak Almanca'nın önümüze geldiği o dönemlerde, okulum alternatif olarak bilgisayar dersini seçmeli ders olarak bize sunduğunda gözlerimiz parlamıştı. Bir anda çoğumuz kendimizi geleceğin bilgisayar mühendisi olarak görmüştük. O denli havalı bir dersti bizim için.
Şimdi ise cep bilgisayarı yerine kullanılan akıllı telefonların ekranına dokunup oyunları açan minik parmaklar var. Oğlum Yunusemre, ilkokulda benim devasa heyecanlar içinde girdiğim seçmeli bilgisayar dersini zorunlu ders olarak alıyor. Onun için aman aman bir olay da değil.
Teknolojinin kucağına doğan zamane çocuklarının artı ve eksilerini; okuyup-araştırıp, uzmanlara danışıp, en önemlisi çocukluğunu yaşıtlarının arasında sokaklarda, ağaçların tepelerinde dolu dolu yaşamış biri olarak sayfalarca yazabilirim. Lakin bugün çocuklar için ilk kez düzenlenecek olan bilişim zirvesinden bahsedeceğim. 'Çocuklar için Bilişim Zirvesi' 23-24 Mayıs günlerinde Kadir Has Üniversitesi'nde gerçekleştiriliyor.Zirve, çocukların ve gençlerin teknolojide kullanıcı olmaktan bir adım öteye geçmesi, 'üretici' olmayı öğrenmesi ve ebeveynlerin bu konuda bilgilendirilmesi amacıyla düzenleniyor. Çocuklar için Bilişim Zirvesi; eğitim, güvenlik, teknoloji, sağlık, gelecek, sanat ve eğlence gibi ana kategorilerde de uzman konuşmacıların katılımları ile ailelere yeni bir bakış açısı sunacak. 5-15 yaş grubu çocuklar için uygulamalı takım çalışmalarının, ebeveynler için 100'e yakın oturumun gerçekleşeceği etkinliğe, www.bzcocuk.com adresinde bulunan "Online Kayıt" formu doldurularak ücretsiz katılabilirsiniz.
3 Ocak’ta Yengeç’te 'süper dolunay': Ev–aile hattında büyüteç açılıyor
Aynur Taş
Muhafazakâr adalet!
Taha Akyol
Hakan Fidan ile hasbihal
Ahmet Taşgetiren
AK Parti ve medyası…
Fehmi Koru
Ecmaîne ayrı sosyeteye ayrı düğün
Yusuf Ziya Cömert
Yapay zekâ ile ısmarlama kitap
İskender Öksüz
Yeniden okusam neleri okurum…
Mensur Akgün
Gelenek küllere tapmak değil ateşi korumaktır
Mikdat Karaalioğlu
Devletin unuttukları
Bekir Fuat
Kitap delileri
Kerime Yıldız
Beşiktaş’ın yönetilememe sorunu
Gökhan Aktürk
Ihlamur sadece bir çay mı?
Gamze Demirel
İktidara yardımcı olmayan bir istek: Yardımcı gazetecilik
Akif Beki
Ülke siyasetin neresinde, hangi evresinde?
Ali Bayramoğlu
Miss Türkiye’nin mahremiyet refleksi…
Yıldıray Oğur
