10 dakikada şipşak hazır hazır tatlı! Bir yiyen daha yok mu diyor... İşte yapımı çok kolay sütlü irmik tatlısı

10 dakikada şipşak hazır hazır tatlı! Bir yiyen daha yok mu diyor... İşte yapımı çok kolay sütlü irmik tatlısı

Tatlı yapmak fazla vakti olmayanlar için, oldukça lezzetli ve pratik bir tarifimiz var. Sadece 10 dakikada hazırlayabileceğiniz bu tarifle misafirlerinize çayın yanında adeta ziyafet sunacaksanız. İşte 10 dakikada hazırlayabileceğiniz sütlü irmik tatlısının kolay tarifi...

Canınızın tatlı istediği her anda, mutfakta çok zaman harcamadan kolay ve pratik bir şekilde hazırlayabileceğiniz sütlü irmik tatlısı tarifi ile karşınızdayız. Sütlü irmik tatlısı hem pratik olması ile hem de diğer şerbetli tatlılara göre hafif olmasından dolayı bundan sonra favori tatlı tarifiniz olmaya aday. İşte kolay sütlü irmik tatlısının ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 paket kakaolu bisküvi

1 su bardağı şeker

9 yemek kaşığı irmik

1 litre süt

1 paket vanilya

Üzeri için;

Hindistan cevizi

YAPILIŞI

Damakları çatlatan efsane sütlü irmik tatlısı tarifimiz için öncelikle derin tenceremizi alalım. İçine soğuk sütü, şekeri ve irmiği koyalım. Kısık ateşte boza kıvamına gelene kadar karıştırarak pişirelim. Muhallebimiz kaynayıp üzeri göz göz olunca ocaktan almadan önce vanilya ekleyelim ve karıştırdıktan sonra ocaktan alalım. Şimdi de tatlımızın yarısını borcama dökelim.

821x464-biskuvili-irmik-tatlisi-tarifi-biskuvili-irmik-tatlisi-nasil-yapilir-1634017066584.jpg

BU LEZZET HİÇ BİTMESİN İSTEYECEKSİNİZ

Üzerine kakaolu bisküvilerden 1 sıra dizelim. Kalan muhallebiyi de bisküvilerin üzerine boşaltalım. İrmik tatlımız ılıdıktan sonra buzdolabına kaldırarak birkaç saat dinlendirelim. Buzdolabında iyice dinlenen tatlımızı çıkaralım ve dilimleyelim. Servis sırasında üzerine tercihe bağlı ceviz, hindistan cevizi veya tarçın serpebilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN