Beş çaylarına çok yakışacak: Lezzetli mi lezzetli tuzlu kek tarifi…

Beş çaylarına çok yakışacak: Lezzetli mi lezzetli tuzlu kek tarifi…

Kahvaltı sofralarınızın veya beş çaylarınızın vazgeçilmezi olacak, puf puf kabaran, içi bol peynirli ve dereotlu nefis bir tuzlu kek tarifi.

Hamur işi denince akla gelen en pratik ve doyurucu seçeneklerden biri olan peynirli kek, hazırlaması zahmetsiz ama lezzeti olay bir tariftir. Peynirin tuzlu tadı ile dereotunun ferah aroması birleşince ortaya çıkan bu kek, fırından çıktığı an mutfağı saran kokusuyla herkesi sofraya davet edecek.

TUZLU KEK TARİFİ

Malzemeler

3 adet yumurta

1 su bardağı yoğurt

1 su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı ufalanmış beyaz peynir (veya lor peyniri)

Yarım demet ince kıyılmış dereotu (isteğe bağlı)

1 paket kabartma tozu

2,5 su bardağı un

1 çay kaşığı tuz (peyniriniz çok tuzluysa azaltabilirsiniz)

Üzeri için: Susam veya çörek otu

tuzlu-kek.jpg

HAZIRLANIŞI

  • Geniş bir kapta yumurtaları tuzla birlikte iyice çırpın. Ardından yoğurt ve sıvı yağı ekleyip karıştırmaya devam edin.
  • Unu ve kabartma tozunu eleyerek karışıma ekleyin. Spatula veya mikserle pürüzsüz bir kıvam alana kadar karıştırın.
  • Ufalanmış beyaz peyniri ve ince kıyılmış dereotunu ekleyip malzemelerin her yere eşit dağılması için hafifçe karıştırın.
  • Yağlanmış bir kek kalıbına veya fırın tepsisine harcı dökün. Üzerine susam ve çörek otu serpiştirin.
  • Önceden ısıtılmış 180°C fırında, üzeri kızarana kadar yaklaşık 35-40 dakika pişirin. (Kürdan testi yaparak içinin piştiğinden emin olabilirsiniz.)

PÜF NOKTALARI

Peynirin dibe çökmemesi için peynir parçalarını hafifçe unlayarak karışıma ekleyebilirsiniz.

Kekin daha kabarık olması için malzemelerin oda sıcaklığında olduğundan emin olun.

YORUMLAR
YORUM YAZ
İÇERİK VE ONAY KURALLARI: KARAR Gazetesi yorum sütunları ifade hürriyetinin kullanımı için vardır. Sayfalarımız, temel insan haklarına, hukuka, inanca ve farklı fikirlere saygı temelinde ve demokratik değerler çerçevesinde yazılan yorumlara açıktır. Yorumların içerik ve imla kalitesi gazete kadar okurların da sorumluluğundadır. Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır. Özensizce belirlenmiş kullanıcı adlarıyla gönderilen veya haber ve yazının bağlamının dışında yazılan yorumlar da içeriğine bakılmaksızın onaylanmamaktadır.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN