Bir ısırıkta ağızda dağılıyor! Çay keyfini katlayacak limonlu haşhaşlı kurabiye tarifi: Bir tepsi hemen bitiveriyor

Bir ısırıkta ağızda dağılıyor! Çay keyfini katlayacak limonlu haşhaşlı kurabiye tarifi: Bir tepsi hemen bitiveriyor

Klasik kurabiye tariflerinden sıkılanlara güzel bir haberimiz var. Bu nefis limonlu haşhaşlı kurabiye tarifi, her lokmasıyla damakları şenlendirecek. Misafirlerinizi etkilemek ve keyifli anlar yaşamak için bu tarifi mutlaka deneyin...

Gastronomi dünyasının en sevilen lezzetlerinden biri olan kurabiyeler, özellikle çay saatlerinin vazgeçilmezi haline gelmiştir. Bugün sizlere, damakları şenlendirecek bir tarifle geldik: Limonlu haşhaşlı kurabiye! İster özel davetlerde ikram edin, ister ailenize güzel bir sürpriz yapın, bu kurabiye tarifiyle herkesi büyüleyeceksiniz. İşte, lezzetin mükemmel buluşması için gereken malzemeler ve adım adım tarif:

MALZEMELER

125 gr yumuşamış tereyağı veya margarin

Yarım su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı nişasta

1 adet yumurta

2 su bardağı +2 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı tane haşhaş

1 limon kabuğu rendesi

2 yemek kaşığı kaşık limon suyu

1 paket vanilin

Yarım paket kabartma tozu

Limonlu sosu için:

5 yemek kaşığı kadar pudra şekeri

Bir kaç damla limon suyu

maxresdefault-1.jpg

YAPILIŞI

Kurabiye hamuru için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine oda sıcaklığındaki tereyağı veya margarini, pudra şekerini, nişastayı, yumurtayı, haşhaşı, limon kabuğu rendesini alıp karıştıralım. Daha sonra üzerine unu, kabartma tozunu ve vanilyayı ekleyip yumuşak bir hamur elde edelim. Ardından yağlı kağıt üzerinde merdaneyle fazla inceltmeden açalım. Çay bardağı yardımıyla şekil verelim. Tepsiye aralıklı dizelim. Önceden ısıtılmış 180 derece fırında altı hafif pembeleşene kadar pişirelim. Fırından çıkan kurabiyeleri soğumaya bırakalım. Şimdi de kurabiyelerin üzeri için sosunu hazırlayalım. Bunun için pudra şekeri bir kaseye alalım. Üzerine azar azar limon suyunu ekleyip karıştıralım. Kıvam aldığında bir buzluk poşeti veya sıkma torbasına aktarıp kurabiyelerin üzerine sıkalım.

Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN