Bu kurabiye durdukça güzelleşiyor! Karşınızda yumuşacık sütlü cevizli kurabiye: Malzemeleri ise sıvı yağ, süt, un...

Bu kurabiye durdukça güzelleşiyor! Karşınızda yumuşacık sütlü cevizli kurabiye: Malzemeleri ise sıvı yağ, süt, un...

Sadece pratik yapımıyla değil, aynı zamanda her lokmasıyla damaklarda bıraktığı unutulmaz tat ile de öne çıkan sütlü cevizli kurabiye ile sevdiklerinizi şaşırtmanın tam zamanı! Üstelik bu kurabiye durdukça güzelleşiyor. İşte yumuşacık sütlü cevizli kurabiye tarifi...

Göz alıcı bir kahvenin yanında ya da çay saati sofralarının vazgeçilmezi: Sütlü cevizli kurabiye. Evlerimizi saran o muazzam mis gibi kokusuyla, herkesin favorisi haline gelmiş bu lezzetli atıştırmalık, sadece tadıyla değil, aynı zamanda yapımındaki basitlikle de ön plana çıkıyor. İster acemi bir aşçı olun, ister deneyimli bir tatlı ustası, cevizli kurabiye tarifi ile herkes ev mutfağında lezzet şölenine davet ediliyor.

MALZEMELER

Yarım su bardağı sıvı yağ

1 su bardağı pudra şekeri

Yarım su bardağı süt

1 tane yumurta sarısı (akı üzeri için )

1 tatlı kaşığı kabartma tozu

1 paket vanilya

3 su bardağı un

Üzeri için:

Yumurta akı

Ceviz kırığı

pratik-ve-lezzetli-tarif-ceviz-1691056591-gyleiv.webp

YAPILIŞI

Öncelikle yoğurma kabına 1 adet yumurta sarısı, 1 su bardağı pudra şekeri, yarım su bardağı sıvı yağ, yarım su bardağı süt, 1 tatlı kaşığı kabartma tozu ve 1 paket vanilyayı alalım. Çırpıcı ile malzemeleri güzelce karıştıralım. Daha sonra 3 su bardağı unu yavaş yavaş ilave ederek hamuru yoğurmaya başlayalım. Hamurdan bir parça alarak avucumuzun içerisinde yuvarlayıp şekillendirelim. Kurabiyelerimizin üzerini önce yumurta akına ardından ceviz kırığına bulayalım. Bütün hamur bitinceye kadar kurabiyelerimizi şekillendirmeye devam edelim. Şekillendirdiğimiz kurabiyeleri pişirme kâğıdı serdiğimiz fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirelim. Kurabiyelerimizi önceden ısıttığımız 170 derece altüst ayardaki fırında 20 dakika pişmeye bırakalım.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN