Bu tarif ile el lezzetinizi bambaşka seviyeye taşıyın! Nefis kabak yemeği tarifi: Tadan parmaklarını yiyecek

Bu tarif ile el lezzetinizi bambaşka seviyeye taşıyın! Nefis kabak yemeği tarifi: Tadan parmaklarını yiyecek

Sağlıklı beslenmek isteyenlere ilk önerilen yemek tabi ki kabak oluyor. Ev hanımları tarafından sıklıkla yapılan kabak yemeğini bu tarifle lezzetine lezzet katacaksınız. Sarımsaklı sosu ile parmaklarınızı yiyeceksiniz. Peki kabak yemeği nasıl yapılır? Kabak yemeğinin malzemeleri neler? Kabak yemeğinin püf noktası ne? İşte lezzetli tadı ve faydalarıyla herkesin iştahını açan kabak yemeğinin tarifi...

Kabak yemeğini sevmeyen yoktur. Mücveri, kızartması, dolması ve salatası ile sofraların vazgeçilmezi olan kabak yemeğini bu tarif ile bambaşka boyuta taşıyacaksınız. Tadan parmaklarını yiyecek! Peki kabak yemeği nasıl yapılır, püf noktaları nelerdir? Kabak yemeği için gerekli malzemeler neler? Bu tarifi mutlaka deneyin. İşte kabak yemeği tarifi ve püf noktaları...

BU TARİFLE PARMAKLARINIZI YİYECEKSİNİZ

Sağlık uzmanlarının sıklıkla önerdiği kabak yemeğini mutlaka bu tarif ile uygulamalısınız. Hem lezzetli tadıyla hem de faydasıyla herkesin damak tadına uyan kabak yemeğini bu tarifle başka bir boyuta taşıyacaksınız. İşte aşama aşama tarifi;

kmfdfd-3.jpg

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 5 adet orta boy kabak
  • 1 adet orta boy kuru soğan
  • 3 diş sarımsak
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 adet büyük boy domates
  • 1/2 tatlı kaşığı domates salçası
  • 2 yemek kaşığı pirinç
  • 2 su bardağı sıcak su
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber

Servisi için:

  • 1/2 demet dereotu

KABAK YEMEĞİNİN YAPILIŞI

  1. İlk önce 4 yemek kaşığı zeytinyağını tencere kızdırın. Kızan yağın üstüne 1 adet soğan doğrayın ve kavurun.
  2. Kavrulan soğanların üstüne 3 diş doğranmış sarımsak ve yarım tatlı kaşığı domates salçası ekleyin. Ardından kokusu yayılan kadar kavurun.
  3. Üstüne 1 adet büyük boy soyulmuş küp doğranmış domatesleri ekleyin ve kavurmaya devam edin.
  4. 5 adet doğranmış orta boy kabak, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber, 2 yemek kaşığı yıkanmış pirinci ve 2 su bardağı sıcak suyu ekleyip orta ateşte pişmeye bırakın.
  5. Piştikten sonra 1 avuç doğranmış dereotu ekleyip karıştırın.
  6. Sıcak olarak servis edin
  7. AFİYET OLSUN...

kmffd-2.jpg

KABAK YEMEĞİNİN FAYDALARI NELER?

  • Zengin bir antioksidan kaynağı olan kabak, içeriğindeki antioksidanlar sayesinde cilt ve göz sağlığı için birebirdir. Hasar gören hücrelerin yeniden yapılanmasını sağlar. Kabağın kabuk kısmı, antioksidan oranının en yüksek olduğu kısımdır.
  • İçeriğinde yüksek oranda su bulunması, sindirim sisteminin daha verimli çalışması için kolaylık sağlar. Kabağın içerisinde hem çözünebilen, hem de çözünemeyen lif barındırması tokluk hissinin uzamasına yardımcı olmakla beraber, aynı zamanda bağırsak hareketini hızlandırarak sindirim sistemini olumlu yönde destekler. Kabağı düzenli olarak tüketmek ayrıca ülser, irritabl bağırsak sendromu ve kolon kanseri gibi mide ve bağırsak rahatsızlıklarını önlemeye yardımcı olur. Kabak düşük karbonhidratlı ve yüksek lifli olduğu için özellikle tip 2 diyabetli kişilerde kan şekeri ve insülin düzeylerini önemli ölçüde düşürebilir. Yemeklerden sonra da kan şekerinin aşırı yükselmesini önler ve tip 2 diyabet riskine karşı koruma sağlar.
  • Kabağın faydaları, kabaktaki düşük sodyum ve yüksek potasyum, kan basıncını dengeler ve yüksek tansiyonu düşürmeye yardımcı olur. Ayrıca içerdiği pektin gibi lifler de kolesterol seviyelerini düşürür. Yüksek tansiyon hastalarının bolca kabak tüketmesi önerilir. Kabak yüksek tansiyonun daha kısa sürede olması gereken düzeye gelmesine yardımcı olacaktır.
  • Kabağın en iyi yanlarından biri kansere karşı oldukça fazla koruyucu özellik taşıyor olmasıdır. Tümör hücrelerinin kısa süre zarfında vücuttan atılmasına katkı sağladığı için her türlü kanserin önlenmesine yardımcı olur. Ayrıca, mevcutta kanser hastası olan kişilerin de bolca kabak tüketmesi önerilir. Bu tedavide daha kısa zamanda sonuca ulaşılmasına yardımcı olacaktır.
  • İçerdiği bol magnezyum ve çinko sayesinde kemiklerin daha güçlenmesine yardım eder ve omurilik gibi çeşitli kemik deformasyonlarında şifalı olduğu söylenebilir. Kemik yapısı bozukluklarında ve eklem ağrısı sorunlarında çözüm etkisi sağlayan kabak sayesinde güçlü ve sağlıklı kemiklere sahip olmak mümkündür.
  • Kabağın faydaları, kabak diyet yapanlar iyi bir alternatifidir. Diyet listelerinin başında görmeye alışık olduğumuz kabak, düşük kalorili ve az yağlı olduğu için kilo vermek isteyenlere yardımcı olmaktadır. Kabak detoksu, vücuttaki toksinlerden arınmak için çok etkilidir.
  • Kabak üst solunum yolu hastalıklarına fayda sağlar. İltihap söktürücü özelliği ile boğaz enfeksiyonlarında kullanılabilecek bir bitkidir. Vücudun direncini artırırken, solunum yollarına da şifalıdır.
  • Kabak suyu idrar söktürmeye yarar. İdrar yolu enfeksiyonlarında ve idrar yolu sorunlarında kabaktan faydalanılması gerekir. İyi bir idrar söktürücü olan sakız kabak, çiğ şekilde tüketildiğinde ve özellikle suyu sıkıldığında iyi bir detoks kaynağıdır. Bu sayede idrar yolu sorunlarının da çözülmesine yol açar.
  • Kabağın faydaları, kabak böbreklerin daha iyi bir şekilde çalışmasına yardımcı olurken, böbrek kumu ve böbrek taşı gibi hastalıklarla da savaşır. Daha sağlıklı bir şekilde çalışan böbrekler sunar.
  • Kabağın faydaları, basur hastalığı yaşayan kişiler ağrı ve acı durumları ile karşı karşıya kalabiliyor. Özellikle ilerleyen basur sorunlarında mutlaka kabak tüketilmesi önerilmektedir. Kabak ağrı ve acının geçmesinde ve özellikle şişliklerde etkili olacaktır.
  • Kabağın faydaları, kabak tüketmek, hamilelik döneminde bebek ve anne adayının sağlığına fayda sağlamaktadır. Kabağın içerdiği fosforlar sayesinde, hamilelik döneminde annenin kabak tüketmesi bebeğin beyin ve kemik gelişimine katkı sağlayacaktır. Ayrıca hamilelik döneminde sık yaşanan kabızlığın, idrar yolu enfeksiyonlarının ve benzeri diğer sindirim sorunlarının önüne geçecektir.
  • Kabağın faydaları, kabak içerdiği çeşitli mineraller ve su sayesinde cilt sağlığının da korunmasına yardımcı olur. Özellikle bozuk cilt yapısına sahip olan kişilerin ve cilt parlaklığını yitirmiş olan kişilerin bolca kabak tüketmesi önerilir. Kabak suyu, cildin derinlemesine temizlenmesini sağlar.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN