Bu tarif Şanlıurfalı ustalarda bile yok! İşte en kolay içli köfte tarifi... Kayınvalideniz restorandan aldınız sanacak

Bu tarif Şanlıurfalı ustalarda bile yok! İşte en kolay içli köfte tarifi... Kayınvalideniz restorandan aldınız sanacak

Genelde dışarıda restaurantlarda kızartılmış şekilde yemeye alışık olduğumuz içli köfteyi, bu haberimizdeki kolay tarif ile kolay ve pratik bir şekilde sizlerde evinizde yapabilirsiniz. İşte lezzetine doyum olmayan içli köfte tarifi...

Türkiye'nin belli bölgelerinin geleneksel yemekleri arasında olan içli köfte yapımı zor ve meşakatli olduğu için gündelik yemek olmaktan çıkıp özel gün yemeği sınıfına girmiştir. Tek başına ana yemek olarak servis edebileceğiniz gibi sofralarınız da ara sıcak olarak da servis yapabilirsiniz Genellikle özel günlerde, ağır misafirler geldiğinde, düğün, sünnet gibi ailelerin bir araya geldiği zamanlarda yapılan bir yemektir. Kültürümüzde imece uygulamasının halen devam etmesinden dolayı bir kişi içli köfte yapmak isterse diğer bütün akraba ve komşular toplanır, hep beraber bu zorlu lezzeti birlikte yaparak birbirlerine yardımcı olurlar. Parmaklarınızı yedirtecek içli köfte tarifine hazır olun. İşte enfes içli köfte tarifi şöyle;

MALZEMELER

İç Harcı İçin

Yarım kg orta yağlı dana kıyma
Yarım kg kuru soğan
1 tatlı kaşığı salça
1 yemek kaşığı tereyağı yada margarin
1 su bardağı çekilmiş ceviz
Tuz
Karabiber
Pul biber

Dışı İçin

1 kg köftelik bulgur
1 su bardağı irmik
2 su bardağı ılık su
1 yumurta
Tercihe göre 250 gr yağsız dana kıyma
1 tatlı kaşığı salça
Tuz
Karabiber
Pul biber

Kızartmak İçin

Sıvıyağ

Haşlamak İçin

Sıcak su

YAPILIŞI

Tenceremize kıymaları suyu çekene kadar kavuralım. İnce ince doğradığımız soğanları ekleyelim ve kavurmaya devam edelim. Soğanlar suyunu salıp iyice kavrulunca tuzu, karabiberi, pul biberi, salçayı, tercihinize göre tereyağını veya margarini, çekilmiş cevizi ekleyelim. Kıymalı harcımızı soğumaya bırakalım. Başka bir kapta bulguru ve irmiği ılık suyla ıslatıp biraz şişmesini bekleyelim.
Baharatları, yumurtayı, tercihen kıymayı (dışının çatlamaması için) ,salçayı ekleyip macun kıvamına gelene kadar yoğuralım.

icli-kofte-2-yemekcom.jpg

PARMAKLARINIZI AMAN YEMEYİN

Elimize yoğurduğumuz dış harçtan yumurta büyüklüğünde alıp elimizde yuvarlayıp içine 1 tatlı kaşığı kıyma harcından koyalım. Güzelce şekil verelim. İsteğe bağlı kızgın yağda kızartabilirsiniz yada kaynayan suyun içine içli köfteleri atıp haşlayabilirsiniz.

AFİYET OLSUN...

İÇLİ KÖFTENİN YANINA NE GİDER?

Ayran, cacık, yayla çorbası, mevsim salata, turşu

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN