Bu tarifi kimse bilmiyor: Evde 15 dakikada su böreği yapın! Misafirleriniz lezzetinden parmaklarını yesin

Bu tarifi kimse bilmiyor: Evde 15 dakikada su böreği yapın! Misafirleriniz lezzetinden parmaklarını yesin

Bugün çok pratik bir tarif ile karşınızdayız. Haberimizde özenle tarifini paylaştığımız su böreği ile hem ev halkınızın hem de konuklarınızın midesine hitap edeceksiniz. Özellikle bu böreği tadan misafirleriniz nasıl yaptığınız konusunda kafası karışacak. Nasıl mı? Gelin hep birlikte tarifimize göz atalım...

Klasik tariflerden sıkılanlara, farklı tarif arayışına çıkanlara mükemmel bir haberimiz var. Bugün sizler için su böreği tarifi hazırladık. Ancak bu su böreği bildiğimiz su böreklerinden değil. Haberimizde paylaştığımız bu su böreği makarnadan yapılıyor. Evet yanlış duymadınız. Mutfakta çok zaman harcamadan kolayca yapabileceğiniz bu lezzeti mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte makarna böreğinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 paket kelebek makarna

1 çay bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım çay bardağı sıvıyağ

2 adet yumurta

Arası için:

Beyaz peynir

Rendelenmiş kaşar peyniri

Tereyağı

Maydanoz

YAPILIŞI

Efsane lezzet makarna böreğimize ilk olarak makarnaları pişirmekle başlayalım. Bunun için kelebek makarnayı her zaman ki gibi haşlayıp süzelim. Ardından geniş bir tavada tereyağını eritip ocaktan tavayı alalım. Şimdi de derin bir kapta yumurta, sütü, ve sıvıyağı koyup güzelce çırpalım. Bu karışımın içine haşlanan makarnaları ekleyelim ve karıştıralım. Makarnalı bu karışımın yarısını tavaya döküp güzelce yayalım.

su-boregi-tadinda-tavada-makarna-boregi-tarifi.jpg

BU LEZZET SİZİ ÇOK ŞAŞIRTACAK

Üzerine bir kapta karıştırdığımız beyaz peynir, rendelenmiş kaşar peyniri ve ince ince kıyılmış maydanozu ekleyelim. Aralarına minik minik tereyağı parçacıkları ekleyelim. Son olarak üstüne de kalan makarnanın yarısını döküp yayalım. Orta ateşte pişiremeye başlayalım. Bir ıspatula yardımı ile makarna böreğinin alt kısmının pişip pişmediğini kontrol edelim. Eğer makarna böreğinin alt kısmı kızardıysa uygun bir kapak veya düz servis tabağı ile makarna böreğinin tersini çevirip diğer kısmını da pişirelim. Bu kısmında pişip pişmediğini kontrol ettikten sonra makarna böreğimizi büyük servis tabağına alıp sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN