Hafif Tatlı Tarifi Arayanlar Buraya! Gelin Pastası Tarifi İle Tatlı Yediğinizi Anlamayacaksınız

Hafif Tatlı Tarifi Arayanlar Buraya! Gelin Pastası Tarifi İle Tatlı Yediğinizi Anlamayacaksınız

Ramazan ayına günler kala iftar ve sahurda hafif yiyebileceğiniz mis gibi gelin pastası tarifini vereceğiz. Pratik malzemelerle yapılan bu tatlıyı herkes kolaylıkla evde yapabilir. Gelin pastasını doğum günleri gibi özel günlerde de hızlıca yapıp misafirlerinize sunabilirsiniz. İşte tadı ve kolay yapılışı ile sofralarınıza ihtişam katacak gelin pastası tarifi.

Yaz ayının yaklaşmasıyla fazla kilolarımız için sıkı bir diyet aşamasına girdik. Tatlı ve hamur işi gibi çok sayıda yiyecekten de uzak durmak zorunda kaldık. Muhallebi kıvamındaki gelin pastası tarifini görünce tatlı yiyerek kilo verebileceksiniz. Kalori bakımından düşük olan gelin pastası tarifi ramazan sofralarınızın da vazgeçilmezi olacak. Çat kapı gelen misafirleriniz içinse kolayca hazırlayabileceğiniz gelin pastası gelenlerin tadında muhteşem bir haz bırakacak. Yumurta, un, şeker gibi malzemelerle hızlıca yapacağınız gelin pastası ile pastacılara da taş çıkaracaksınız. İşte gelin pastası tarifi ve malzemeleri

GELİN PASTASI PÜF NOKTALARI

gelin-pastasi-001.jpg

Gelin pastası tarifine geçmeden önce birkaç püf noktası söyleyeceğiz. Bunlardan ilki; malzemeler oda sıcaklığında olmalıdır. Pastamızı fırına yerleştirdikten sonra 20 dakika kesinlikle fırının ağzı açılmamalıdır. Toz şeker ve yumurtayı harmanlaşıncaya kadar karıştırmalı ve beyaz görüntüyü elde etmelisiniz.

MALZEMELER

4 tane yumurta

1 su bardağı toz şeker

1 su bardağı un

1 paket kabartma tozu

1 paket vanilya

Pastamızı Islatmak İçin

2 su bardağı soğuk süt

2 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi İçin

1 litre süt

1 su bardağı toz şeker

3 yemek kaşığı un

2 yemek kaşığı nişasta

1 paket vanilya

1 paket krem şanti

Üzerini süslemek için

Hindistan cevizi, fındık, ceviz (Gelin pastasını süslemek size kalmış)

GELİN PASTASI TARİFİ VE YAPILIŞI

Öncelikle yukarıda bahsettiğimiz püf noktaları arasında bulunan yumurta ve şeker karışımı işlemine dikkat edilmeli. Yumurta ve toz şekeri beyaz olana kadar iyice çırpmalıyız. Bu çırpma işlemini isteyen mikserde isteyen ise tel çırpıcı ile yapabilir. Daha sonra bu karışımın içerisine kabartma tozumuzu, unumuzu ve vanilyamızı ekleyerek yine karıştırmaya devam edelim. Önceden yağladığımız borcamımıza bu karışımı dökelim ve yine önceden ısıttığımız 179 derecelik fırınımıza yerleştirelim. Pişirme işlemi 15 dakika olmalı. Pişirme işlemi bittikten kürdan ile kontrol edip, keki soğumaya bırakalım. Süt ve şekeri karıştıralım ve soğuyan kekimizin üzerine dökelim. Bu işlem bittikten sonra pastamız için muhallebi işlemine geçelim.

gelin-kek.jpg

Muhallebi için krem şanti dışında diğer tüm malzemelerimizi bir kaba alıp iyice karıştıralım. Daha sonra ocağımıza karışımı alarak katılaşıncaya kadar karıştıralım. Bu işlemi yaptıktan sonra muhallebiyi oda sıcaklığında soğumaya bırakalım. Muhallebi ılıyınca krem şantiyi ekleyerek çırpalım. Fakat muhallebiniz çok katı gelirse içerisine süt dökerek ayarlayabiliriz. Pastamız için hazırladığımı muhallebi karışımızı kekimizin üzerine döküp, buzdolabında bekletelim. Soğuyan Gelin pastamızı, Hindistan Cevizi, fındık ya da fıstık ile süsleyelim. Şimdide afiyet olsun:)

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN