Bu Tatlı Yılanı Deliğinden Çıkarır! MasterChef'in Sır Gibi Sakladığı Kıbrıs Tatlısı Tarifini İfşa Ediyoruz

Bu Tatlı Yılanı Deliğinden Çıkarır! MasterChef'in Sır Gibi Sakladığı Kıbrıs Tatlısı Tarifini İfşa Ediyoruz

Tatlılar arasında en hafif tatlı olan Kıbrıs tatlısını hiç böyle yemediniz. Her dilimi damak tadını şenlendiren Kıbrıs tatlısı kaynananızın dilini de yumuşatacak. MasterChef'in sır gibi sakladığı Kıbrıs tatlısı tarifini sizin için gün yüzüne çıkardık.İşte sadece 3 malzeme ile dünya markası yaratacak Kıbrıs Tatlısı tarifi püf noktaları ve yapılışı...

Tatlı dünyası içinde en hafif ama hafifliğin verdiği muhteşem bir tatla gününüz şenlenecek. Pratik ve Kolay malzemelerle yapabileceğiniz Kıbrıs'ın en meşhur tatlısı sofralarının en gözde tatlısı olacak. Kıvamı ve tadıyla son zamanlarda en çok aranan tarifler arasında Kıbrıs tatlısının en basit tarifini yazacağız. Evde kolaylıkla yapabileceğiniz bu tatlı çocuklarınızın da vazgeçilmezi olacak. Yumurta, şeker, un gibi basit malzemelerden yapılan Kıbrıs tatlısı büyükler içinde sağlıklı bir tatlı. İşte Kıbrıs tatlısı tarifi ve malzemeleri.

kibris.jpg

BU TATLI AKDENİZ AKŞAMLARINI YAŞATACAK

Kıbrıs adasının en meşhur 3 tatlısı arasında yer alan Kıbrıs tatlısı ile Akdeniz akşamlarına gideceksiniz. Hafif olduğu için diyet yapanların da en çok tercih ettiği bu tatlının 100 g içinde 327 kaloridir.

tat.jpg

MALZEMELER

3 adet yumurta, yarım su bardağı toz şeker, yarım su bardağı sıvı yağ, 1 paket vanilya, 1 paket kabartma tozu, 1 su bardağı galeta unu, 1 su bardağı Hindistan cevizi, 1 su bardağı kırılmış ceviz

ŞERBETİ İÇİN

2 su bardağı toz şeker, 2 su bardağı su, 2 damla limon

ÜZERİNDEKİ KREMA İÇİN

1 litre süt, 2 yemek kaşığı nişasta, 2 yemek kaşığı un, 1 paket vanilya, yarım su bardağı toz şeker, 200 gram krema

KIBRIS TATLISININ YAPILIŞI VE PÜF NOKTALAR

Kıbrıs tatlısına geçmeden önce şerbetini hazırlıyor. Bunun için önce 2 su bardağı toz şekerimizi tenceremize döküyoruz. Ardından 2 su bardağı suyumuzu ekliyoruz. Ve iyice karıştırıyoruz kısık ateşte. Daha sonra da isteğe göre 2 ya da 3 damla limon suyu damlatıyoruz. Şerbet kaynadıktan sonra ocaktan alıyoruz.

tati.jpg

Alt kekinin yapılması için 3 adet yumurtayı kırıp şeker dökerek iyice karıştırıyoruz. Ardından üzerine sıvıyağ ekliyoruz ve çırpma işlemini sürdürüyoruz. Bu işlemin içine sırayla . Hindistan cevizi ve galeta unu, vanilya ve kabartma tozu dökerek karıştırmaya devam ediyoruz. İyice harmanlandıktan sonra en önceden ufaladığımız cevizi içine döküp 200 derecelik fırınımıza koyuyoruz. Ve 30 dakika gibi bir süre pişiriyoruz. Kekimiz piştikten sonra oda sıcaklığında muhafaza ediyoruz. Ve soğumaya aldığımız şerbetimizi kekin üzerine döküyoruz.

Püf noktası: Galeta unu yerine bayat ekmeği toz haline getirerek de kullanabilirsiniz.

KEKİN ÜZERİ İÇİN KREMA YAPIMI

Kekin kreması içinse nişasta, süt, un, vanilya ve şekeri bir tencerede karıştırarak pişiriyoruz. Krema kıvamını aldıktan sonra soğumaya bırakıyoruz. Önceden şerbetiyle beraber soğumaya aldığımız kekimizin üzerini soğuyan kremamızı sürüyoruz. Ve tatlı işlemi bittikten sonra üzerine isteğe göre ceviz, Hindistan tozu, fındık ya da nar ile süslüyoruz. Şimdiden afiyet olsun.

İlgili Haberler
Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN