Helvanın en lezzetli halini sakın yemedim demeyin! İşte 4 malzemeli fırında sıcak helva tarifi

Helvanın en lezzetli halini sakın yemedim demeyin! İşte 4 malzemeli fırında sıcak helva tarifi

Balık lokantalarındaki ustaların tarifi sır gibi sakladığı sıcak helva tarifi ile karşınızdayız. Karşı konulamayan bu özel lezzeti evinizde de şipşak kolayca yapabilirsiniz. İşte fırında sıcak helva tarifi...

Helva hem besleyici hem de lezzetli bir besin kaynağı olarak yüzyıllar boyunca, Osmanlının vazgeçemediği, sofralarından eksik etmediği bir tatlıdır. Helvanın Orta Asya’da göçebe Türk toplumu zamanına kadar dayandığı düşünülüyor. Az malzeme ile oldukça pratik bir şekilde hazırlanabilen helva, Orta Doğu mutfağında da yaygın bir tatlı. İsmini de Orta Doğu’dan aldığı bilinse de Türk ve Osmanlı yöresel tatlarında helvanın önemi oldukça büyük. Büyük küçük demeden milletçe sevdiğimiz helva çeşitlerinden biri de sıcak helva. Sıcak helvayı genellikle balık lokantalarının menülerinde görmekteyiz. Bu eşsiz lezzeti evinizde de kolayca hazırlamanız mümkün. Sadece 4 basit malzeme ile hazırlayabileceğiniz fırında sıcak helva tatlısını mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte tüm detayları ile fırında sıcak helvanın tarifi şöyle...

MALZEMELER

Yarım kilo tahin helvası

1 su bardağı süt

1 yemek kaşığı tereyağı

2 yemek kaşığı limon suyu

YAPILIŞI

Efsane lezzet fırında sıcak helva tarifimize öncelikle hazır aldığımız tahin helvasını küpler halinde kesmekle başlayalım. Şimdi elimize derin bir kap alalım. İçine küp halinde kestiğimiz tahin helvasını, 1 su bardağı sütü, 1 yemek kaşığı tereyağı, 2 yemek kaşığı limon suyunu ekleyelim ve çatalla ezerek bu karışımı iyice püre haline getirelim. Dilerseniz çatal yerine blender da kullanabilirsiniz. Daha sonra elde ettiğimiz helvalı karışımı toprak güveçlere yada suffle kaselerine yerleştirelim. Fırında sıcak helva yaparken en önemli detay, helvalı karışımı toprak güveçlere yada suffle kaselerine paylaştırırken kaselerin yarısına kadar helvalı karışımdan koymalısınız.

firin-helva-yemekcom.jpg

BU LEZZETE KİM KARŞI KOYABİLİR Kİ

Aksi taktirde fırında pişen sıcak helva kabına sığmayıp taşacaktır. Toprak güveçlerinizin içini doldurduktan sonra ister fırın tepsisine dizin isterseniz fırınınızın ızgara kısmına da dizebilirsiniz. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında sıcak helvamızın üzeri kızarana kadar pişirelim. Hemen pişen bir tatlı olduğu için başından ayrılmasanız iyi ederseniz. Fırında pişen sıcak helvalarımızı alalım ve servis edelim. Aman dikkat sıcak helvayı yerken ağzınızı ve dilinizi yakmayın. Yemek için sabırlı olun.


Afiyet olsun.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN