Her yemekle gidiyor! Lokantaların meşhur soğan salatası tarifi: Hem hastalıksavar hem lezzetli

Her yemekle gidiyor! Lokantaların meşhur soğan salatası tarifi: Hem hastalıksavar hem lezzetli

Yemek kültürümüzde sofraları süsleyen, lezzetini yemeklere katan tarifler arasında soğanın yeri her zaman özeldir. Bu kez soğanı başrolde gördüğümüz, sağlıklı ve lezzetli bir tarif olan soğan salatası ile damakları şenlendirmeye ne dersiniz?

Sağlıklı yaşam ve dengeli beslenme adına sofralarımıza renk katan lezzetlerden biri olan soğan salatası, hem pratik hazırlanışıyla hem de lezzetiyle dikkat çekiyor. Tabakların en sevilen lezzetlerinden biri olan soğan salatası, sofraları süslüyor. Türk mutfağının vazgeçilmezlerinden olan bu salata, sağlıklı ve hafif bir seçenek olmasıyla da dikkat çekiyor. İşte soğan salatasının lezzet sırları ve pratik tarifi...

MALZEMELER

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sumak

1 tatlı kaşığı pul biber

¼ demet maydanoz

Zeytinyağı

Nar ekşisi

sumakli-sogan-salatasi-son-yemekcom.webp

YAPILIŞI

  • Soğanları soyun ve piyazlık doğrayın. Ardından bir kaba yerleştirdiğiniz tel süzgecin içerisine doğradığınız soğanları alın.
  • Tuzu soğanların üzerine serpiştirin ve 5-10 dakika boyunca yoğurarak soğanların yumuşamasını sağlayın.
  • Tel süzgecin içinde, acı suyunu süzdürmek için soğanları yarım saat buzdolabında bekletin ve karıştırma kabına alın.
  • Maydanozları ince ince kıyın. Pul biber ve sumak ile birlikte soğanlara ilave edip karıştırın. Tabağa aldığınız salatanın üzerine zeytinyağı ve nar ekşisi gezdirerek servis edin.

Afiyet olsun…

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN