İkea'nın meşhur sarımsaklı ekmek tarifi! Bu tarifle evde aynısını yapın: Daha dumanı üzerindeyken evdekiler yemeye başlayacak

İkea'nın meşhur sarımsaklı ekmek tarifi! Bu tarifle evde aynısını yapın: Daha dumanı üzerindeyken evdekiler yemeye başlayacak

Mobilya dünyasında yarattığı devrimi mutfak dünyasına da taşıyan İkea, şimdi sofralarımıza da farklı bir dokunuş yapıyor. İkea'nın meşhur sarımsaklı ekmeğini yemek için oraya gitmenize gerek yok. Meşhur sarımsaklı ekmek tarifini ayağınıza getirdik. İşte İkea'nın meşhur sarımsaklı ekmek tarifi!

İsveç menşeli mobilya devi İkea, sadece mobilya dünyasındaki yenilikleriyle değil, mutfak dünyasına da yepyeni bir soluk getiriyor. Son zamanlarda popülerliği giderek artan İkea Sarımsaklı Ekmeği, artık evlerimizde! Üstelik, bu lezzetli ekmek tarifini evimizde denemek oldukça kolay. İşte İkea'nın meşhur sarımsaklı ekmeğinin tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

1 çay bardağı ılık yoğurt

Yarım küp yaş maya

2 yemek kaşığı şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Aldığı kadar un

Bir yemek kaşığı zeytinyağı (Hamuru toparlamak için)

Üzeri için:

6 diş rendelenmiş sarımsak

2 yemek kaşığı zeytinyağı

1 yemek kaşığı kekik

Rendelenmiş kaşar

sarimsakli-ekmek-2-tarifi.jpg

YAPILIŞI

  1. Hamur için tüm malzemeyi derin bir kaba alalım.
  2. Suyun ve yoğurdun ılık olmasına dikkat edelim yoksa hamurunuz kabarmaz. Yaş mayanın da iyice eridiğinden emin olalım. Ele yapışan yumuşak bir hamur yoğuralım. Yumuşak bir hamur olması önemli.
  3. İyice yoğurduktan sonra hamurunuzu zeytinyağı ile toparlayıp 1 saat mayalandıralım.
  4. Mayalanan hamuru 12 eşit parçaya bölelim.
  5. Elimizde güzelce yuvarlayıp fırın tepsisine aralıklı bir şekilde yerleştirelim.
  6. Üzerlerine biraz bastıralım ve 10 dk. tepside bekletelim. Küçük bir kap içinde sarımsakları rendeleyip içerisine yağ ve kekiği koyalım.
  7. Ekmeklerin üzerine sürelim.
  8. Rendelenmiş kaşar peyniri de serperek 200 derecelik önceden ısıtılmış fırında üzerleri kızarana kadar pişirelim. Pişen sarımsaklı ekmekleri fırından alıp sıcak sıcak servis edelim.

AFİYET OLSUN

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN