Kahvaltıya Çörek Otlu Pişi Yapın Sofralarınıza Neşe Katın! İşte Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran Çörek Otlu Pişi Tarifi

Kahvaltıya Çörek Otlu Pişi Yapın Sofralarınıza Neşe Katın! İşte Yağ Çekmeyen Puf Puf Kabaran Çörek Otlu Pişi Tarifi

Henüz kahvaltıya ne hazırlayacağınıza karar veremediyseniz biz size yardımcı olalım. Yedikçe yedirten, yağ çekmeyen, puf puf kabaran çörek otlu pişi tarifi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte Çörek otlu pişi tarifi...

Kahvaltı sofranıza yeni bir tarif arıyorsanız tam da doğru adrestesiniz. Yağ çekmeyen, puf puf kabarmış çörek otlu pişi tarifi ile kahvaltılarınızı şenlendirebilirsiniz. Çörek otlu pişi tarifini hem kahvaltı sofralarınıza yapabileceğiniz gibi hem de akşam üstü beş çaylarınıza da yapabilirsiniz. Tam ölçülü, garanti tarif olan çörek otlu pişi tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte çörek otlu pişi tarifimizin ayrıntıları şöyle;

MALZEMELER

1 su bardağı ılık su

1 paket kuru maya

1 tatlı kaşığı toz şeker

1 çay kaşığı tuz

2 yemek kaşığı çörek otu

2.5 su bardağı un

Kızartmak için :

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Çörek otu pişimizi yapmak için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine unu, ılık suyu, toz şekeri, tuzu, kuru mayayı koyup önce güzelce karıştıralım. Ardından çörek otunu içine ilave edelim. Hamurumuzu pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğuralım. Yoğurduğumuz pişi hamurumuzun üzerini streç filmle kapatıp, mayalanması için 40 dakika bekletelim. Mayalanan hamurumuzu tezgahın üzerine alalım ve hamuru elimizle rulo haline getirelim. Bir bıçak yardımı ile ceviz büyüklüğünde keselim. Tezgahın üzerine az un serpip kestiğimiz hamuru merdaneyle 1cm kalınlığında açalım. Hamurun kenarlarının düz olması için su bardağı ile keselim.

basliksiz-1.jpg

BU PİŞİ YAĞ ÇEKMİYOR ÜSTELİK PUF PUF KABARIYOR

Bütün hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Şimdi sıra geldi çörek otlu pişilerimizi kızartmaya. Bunun için tavaya sıvıyağını koyalım. Yağ iyice kızgınlaşınca çörek otlu pişilerimizi tek tek içine atalım. Önlü arkalı her tarafı eşit kızaracak şekilde çörek otlu pişilerimizi kızartalım. Çörek otlu pişilerimiz hemen kızardığı için, kızartma yaparken başından ayrılmamanızı tavsiye ediyoruz. Ayrıca çörek otlu pişileri kızartırken çok fazla kızarmamasına dikkat ediniz. İşte çörek otlu pişilerimiz hazır.

AFİYET OLSUN..

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN