Kahvaltıya pişi yapın kaynananızı çağırın! İşte puf puf kolay pişinin tarifi

Kahvaltıya pişi yapın kaynananızı çağırın! İşte puf puf kolay pişinin tarifi

Büyük küçük hepimizin severek yediği pişi nasıl yapılır? Pişi yapmak için gerekli malzemeler nelerdir? İşte bayıla bayıla yediğimiz pişinin kolay tarifi ile sizde mutfaktaki hünerinizi konuşturun. İşte kolay pişinin tarifi...

Kahvaltıların en gözdesi hiç tartışmasız tabi ki pişiler. Büyük küçük demeden hepimizin bayıla bayıla yediği pişileri evde de kolayca yapmak mümkün. Evinizdeki birkaç malzeme ile sizde bu lezzete ulaşabilirsiniz. Evinize gelen misafirlerinize de kolayca yapabileceğiniz pişi tarifimizi mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte kahvaltıların olmazsa olmazı kolay pişinin ayrıntılı tarifi şöyle;

MALZEMELER

2 çay bardağı yoğurt

1 adet yumurta

1 paket kabartma tozu

1 çay kaşığı tuz

1 yemek kaşığı sıvı yağ

2,5 su bardağı un

Kızartmak için;

Sıvı yağ

YAPILIŞI

Kahvaltıların gözdesi efsane lezzet mayasız hamurdan kolay pişi yapabilmek için öncelikle hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yoğurt, yumurta, sıvı yağ, tuz ve kabartma tozunu alarak pürüzsüz bir kıvam alıncaya kadar çırpma teli ile çırpalım. Daha sonra unu yavaş yavaş ekleyerek hamuru yoğuralım. Unu eklerken kontrollü olmanız hamurun kıvamını doğru şekilde ayarlamanıza yardımcı olacaktır. Toparladığımız hamuru daha rahat yoğurabilmek için un serptiğimiz tezgaha alalım. Birkaç dakika daha yoğurarak hamuru iki parçaya bölelim. Tekrar un serptiğimiz hamurun oklava yada merdane yardımı ile açalım. Açtığımız hamuru su bardağının ağız kısmını kullanarak daireler şeklinde keselim. Elde ettiğimiz dairelerin içini de küçük bir kapak ile keselim. Kalan hamurun yarısına da bu işlemi uygulayalım.

maxresdefault.jpg

BU LEZZETE HAYRAN OLMAMAK ELDE DEĞİL

Sıra geldi pişilerimizi kızartmaya. Bunun için uygun bir tencere veya tavaya sıvıyağ koyalım. Yağ kızdıktan sonra hamurlarımızı yağın içerisine atalım. Bir maşa yardımıyla çevirerek pişilerin her iki tarafının da güzelce kızarmasını sağlayalım. Altın rengini aldıklarında pişilerimizi havlu kağıt serdiğimiz bir tabağa alalım. Kalan hamurları da aynı şekilde kızgın yağa atarak pişirmeye devam edelim. Pişinin en önemli özelliği kızartırken renginin koyu olmaması yani altın sarısı olması gerekiyor. Hamurlarımızın hepsini kızarttıktan sonra pişilerimiz servise hazır.

Afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN