Kış aylarında hastalığa bu çorba ile meydan okuyun! Şifalı hasta çorbasıyla hastalıktan kurtulun!

Kış aylarında hastalığa bu çorba ile meydan okuyun! Şifalı hasta çorbasıyla hastalıktan kurtulun!

Havaların soğuyup kış mevsiminin gelmesi ile birlikte hastalıklarda baş göstermeye başladı. Hastalıklardan bizi iyi edecek ve vücut direncimizi yerine getirecek süper bir çorba tarifi ile karşınızdayız. İşte şifalı hasta çorbası tarifi...

Hastalıkların çoğaldığı bugünlerde kime rastlasak hasta olduğunu öğreniyoruz. Bugün sizlere haberimizde tam bir şifa deposu olan şifalı hasta çorbasının tarifini hazırladık. Bu çorbanın içinde yok yok? Muhteşem tavuk suyunun ve etinin tazecik sebzelerle birleşmesiyle ortaya çıkan bu lezzet sizin hastalıktan hemen kurtulmanıza yardımcı olacak. İşte efsane şifalı hasta çorbası tarifi şöyle;

MALZEMELER

1 adet tavuk budu

1 adet soğan

1 diş sarımsak

1 adet zencefil (ceviz büyüklüğünde)

1 adet havuç

2 yemek kaşığı sıvı yağ

2 su bardağı tavuk suyu

4 su bardağı sıcak su

1 çay bardağı tel şehriye

Karabiber

Tuz

Terbiyesi için;

2 yemek kaşığı un

1 yumurta sarısı

1 adet limonun suyu

Çok az su

Üzeri için;

Kıyılmış dereotu ve maydanoz

YAPILIŞI

Şifa kaynağı hasta çorbası tarifimizi öncelikle tavuklarımızı haşlamakla başlayalım. Bunun için düdüklü tencereye tavuk budu ve dörde bölünmüş soğanı alarak üzerini geçecek kadar su dolduralım, kapağını kapatalım. Haşlanan tavuğun derilerini sıyıralım ve etleri didikleyelim. Şimdi de çorba için uygun bir tencere alalım. İçine 2 yemek kaşığı sıvı yağı alıp irice rendelenmiş bir adet havucu hafifçe kavuralım. Rendelenmiş sarımsak ve rendelenmiş zencefili ekleyip 30 saniye kadar kavurmaya devam edelim. Ardından tavuk suyu ve sıcak suyu ekleyelim. Kaynamaya bırakalım. Çorba kaynadıktan sonra didiklenmiş tavuk etlerini ve tel şehriyeleri ekleyelim. Şehriyeler çok hızlıca pişecektir. Şehriyelerin tencerenin dibine tutmaması için arada çorbamızı güzelce karıştıralım.

622729ba86b24a184814deaa.webp

BU ÇORBA ŞİFA DAĞITIYOR

Çorba kaynarken bu arada çorbamızın terbiyesini hazırlayalım. Bunun için bir kasede yumurta sarısı ve unu az su ile çözdürüp çırpalım. İçine bir de limon suyu ekleyelim. Hazırladığımız terbiyeyi yavaş yavaş karıştırarak pişen çorbaya ilave edelim. Birlikte 3-4 dakika kaynattıktan sonra tuzunu ayarlayalım ve karabiber de ekleyelim. Dilerseniz farklı pul biber, nane veya kırmızı toz biber de kullanabilirsiniz. Ocaktan almadan önce kıyılmış dereotu ve maydanozu ekleyip karıştıralım ve ocağı kapatalım. İşte şifalı hasta çorbamız hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN