Kolay kurabiye tarifi

Kolay kurabiye tarifi

Kolay kurabiye tarifi, hem hızlı hem de pratik yapımıyla dikkat çekiyor. Yumuşacık ve lezzetli bir atıştırmalık arayanlar için ideal olan bu tarif, farklı lezzetlerle kişiselleştirilebilir. Üstelik, ev yapımı lezzetin tadını çıkarırken, mutfaktaki keyifli anlar da kaçınılmaz oluyor.

Tatlı bir mola arayışındaysanız ve basit ama lezzetli bir tarif arıyorsanız, işte size kolaylıkla hazırlayabileceğiniz nefis bir tarif: kurabiye! Ev yapımı kurabiyelerin mis gibi kokusuyla doldurduğu mutfaklar, hem aileleri hem de misafirleri mutlu eden bir lezzet şölenine dönüşüyor.

Kurabiye tarifleri, herkesin denemesi için harika bir seçenek olabilir. Ancak zamanın kısıtlı olduğu anlarda veya ani tatlı krizlerinde basit ve hızlı bir tarif arayışı içinde olabiliriz. İşte tam da bu noktada, kolay kurabiye tarifleri devreye giriyor.

MALZEMELER:

  • 125 gram tereyağı (oda sıcaklığında)
  • Yarım su bardağı toz şeker
  • Bir yumurta
  • Bir çay kaşığı vanilya özütü
  • Bir buçuk su bardağı un
  • Yarım çay kaşığı kabartma tozu
  • İsteğe bağlı olarak; çikolata parçacıkları, kuru üzüm, ceviz gibi ek malzemeler

YAPILIŞI:

  1. Fırını önceden 180 dereceye ayarlayın. Fırın tepsisine yağlı kağıt serin veya yağlayın.
  2. Bir karıştırma kabında, oda sıcaklığındaki tereyağını ve toz şekeri krema kıvamına gelene kadar iyice karıştırın.
  3. Yumurtayı ekleyin ve karıştırın. Vanilya özütünü de ilave edip karıştırmaya devam edin.
  4. Ayrı bir kapta unu ve kabartma tozunu karıştırın, ardından bu karışımı diğer karışıma yavaşça ekleyin ve bir spatula yardımıyla karıştırın.
  5. İsteğe bağlı olarak, çikolata parçacıkları, kuru üzüm veya ceviz gibi ek malzemeleri ekleyin ve hamuru homojen olana kadar karıştırın.
  6. Hazırladığınız hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serili fırın tepsisine aralıklı olarak yerleştirin.
  7. Önceden ısıtılmış fırında yaklaşık 10-12 dakika veya kurabiyeler altın rengini alana kadar pişirin.
  8. Fırından çıkan kurabiyeleri tepside biraz soğumasını bekledikten sonra servis yapabilirsiniz.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN