Limonlu cheesecake tarifi

Limonlu cheesecake tarifi

Limonlu cheesecake tarifini sevdiklerinizle paylaşabilir ve onları bu tatlı yolculuğa davet edebilirsiniz. Hazırlığı keyifli, sonucu ise kesinlikle unutulmaz olan bu tarifi denemek için sabırsızlanacaksınız!

Tatlı krizlerimizi gidermenin en lezzetli yollarından biri olan cheesecake, herkesin favorisi olmayı sürdürüyor. Bugün sizlere, damakları şenlendirecek bir lezzet şöleni sunmaya hazırlandık: Limonlu Cheesecake! Bu nefis tarif, hem yapımı kolay hem de tadıyla damaklarda unutulmaz izler bırakacak.

MALZEMELER:

  • 200 gram tuzlu kraker
  • 100 gram tereyağı
  • 600 gram labne peyniri
  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 çay bardağı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı vanilin şeker
  • 2 adet limon (kabuğu rende, suyu sıkılmış)

HAZIRLIK:

  1. Tuzlu krakerleri rondodan geçirerek toz haline getirin.
  2. Eritilmiş tereyağı ile kraker tozunu iyice karıştırın. Karışımı kelepçeli bir kek kalıbının tabanına bastırarak yayın ve buzdolabında 15 dakika kadar dinlendirin.
  3. Bu sırada labne peyniri, yumurtalar, toz şeker, yoğurt, vanilin şeker ve limon kabuğu rendesini bir kasede pürüzsüz bir kıvam alana kadar çırpın.
  4. Hazırlanan karışımı buzdolabında dinlenen kraker tabanın üzerine dökün.
  5. Önceden ısıtılmış 170 derece fırında cheesecake'i yaklaşık 45-50 dakika pişirin. Cheesecake'in kenarları iyice kızarana kadar bekleyin.
  6. Fırından çıkan cheesecake'i oda sıcaklığında soğumaya bırakın ve ardından buzdolabında en az 4 saat dinlendirin.
  7. Servis öncesi üzerine taze limon suyu sıkarak ve dilimlediğiniz limon dilimleri ile süsleyerek sunumunuzu tamamlayın.

Limonlu Cheesecake tarifi ile lezzetin zirvesine ulaşmaya hazır mısınız? İster özel günlerde misafirlerinizi etkilemek için, ister sıradan bir günü tatlandırmak için tercih edin; bu tarif, her lokmasıyla damaklarınızda unutulmaz bir iz bırakacak. Şimdiden afiyet olsun!

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN