Masterchef ustaları Kandil simidi yaparken kimsenin bilmediği püf noktasını açıkladı! İşte damak çatlatan tarif...

Masterchef ustaları Kandil simidi yaparken kimsenin bilmediği püf noktasını açıkladı! İşte damak çatlatan tarif...

Kandil gecelerinin olmazsa olmazı kandil simidini daha önce evinizde yapmayı denemiş miydiniz? Eğer denemediyseniz çok şey kaçırmış olabilirsiniz. Bugün haberimizde sizler için özenle mis kokulu kandil simidi tarifi hazırladık...

Osmanlı döneminden bizlere kalma bir miras olan kandil geleneğinin olmazsa olmazı kandil simitleri, 14. yüzyıl Osmanlı saray gelenekleri içerisinde yer alan simitten yararlanılarak değişik tat ve görünümde kendine özgü olarak geliştirilmiştir. Kandil gecelerinin gündüzünde civarın tanınmış ve köklü ailelerinin, büyük anneleri simitleri kendi elleri ile pişirip, torununa, çocuğuna ve bilhassa kokusunun ulaştığı ya da ulaşamadığı komşusuna ikram ederken büyük bir manevi haz almakta idi. Günümüzde ise bu gelenek hala devam etmekte, kandil gecelerinde, kandil ziyareti için gidilen evlere, aile büyüklerine hediye olarak götürülmektedir. Kandil simidi yapılışı kolay bir tarif. Mayalanmayan bir hamur olduğu için yoğurduğunuz hamuru 10 dakika dinlendirmeniz yeterli. Tabi ki kandil simidinin püf noktası içine giren mahlepte gizli. İşte tüm detayları ile kandil simidi yapılışı şöyle;

MALZEMELER

1 büyük boy çay bardağı sıvı yağ

Yarım paket tereyağı (125 gram)

1 çorba kaşığı yoğurt

2 tane yumurta (akları üzeri için kullanılacak)

2 çorba kaşığı sirke

1 tatlı kaşığı mahlep

1 çorba kaşığı toz şeker

1 tatlı kaşığı tuz

Yarım paket kabartma tozu

3,5- 4 su bardağı un

Üzeri için:

Yumurta akı

Kavrulmuş bolca susam

YAPILIŞI

Dillere destan efsane kandil simidi için hamur yoğurma kabımızı alalım. İçine yumurta sarılarını, tereyağını, sıvı yağını, yoğurdu, tuzu, şekeri ve mahlebi ekleyip karıştıralım. Ardından üzerine azar azar unu ekleyelim. Kabartma tozunu da ilave edip ele yapışmayan yumuşak kıvamlı bir hamur elde edene kadar un eklemeye devam edelim. Hamur hazır olduğunda minik ceviz büyüklüğünde parçalar kopartıp elimizle uzun şeritler yapıyoruz.

basliksiz-2-001.jpg

KANDİL SİMİDİNİN KOKUSU BÜTÜN EVİNİZİ SARACAK

Daha sonra iki ucunu birleştirip halka şekli verelim. Elde ettiğimiz parçaları ilk önce yumurta akına daha sonrada bolca susama bulayıp yağlı kağıt serilmiş fırın kabına dizelim. Tüm hamur bitene kadar bu işleme devam edelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında kandil simitlerinin üzeri kızarana kadar pişirelim. Pişen simitlerimizi fırından alalım ve soğumaya bırakalım. Soğuyan kandil simitlerimiz servise hazır.

AFİYET OLSUN...

Öne Çıkanlar
YORUMLAR
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN