Masterchef'in çatlayana kadar yediren patlıcan şımartma tarifi! Patlıcanın en lezzetli hali

Masterchef'in çatlayana kadar yediren patlıcan şımartma tarifi! Patlıcanın en lezzetli hali

Ailenize akşam yemeği için sürpriz yapmak istiyorsanız bu tarif tam size göre. MasterChef'te izlenme rekoru kıran Antep usulü patlıcan kebabını hiç denediniz mi? Bu tarif ile birlikte parmaklarınızı yiyeceksiniz. İşte Masterchef'in çatlayana kadar yediren patlıcan şımartma tarifi...

Akşam yemeği için ailenize sürpriz yapmak istiyorsanız bu tarifi mutlaka uygulayın. Masterchef'in çatlayana kadar yediren patlıcan şımartma tarifini sizler için hazırladık. Misafirleriniz bayıla bayıla yiyecek. Sadece adım adım bu tarifi uygulayın ve lezzetli tada ulaşım. İşte Antep usulü patlıcan tarifi ve gerekli olan malzemeler...

GEREKLİ OLAN MALZEMELER

  • 1 kilo kebaplık patlıcan
  • 300 gram dana kıyma
  • 300 gram kuzu kıyma
  • 2 diş sarımsak
  • Pul biber
  • Karabiber
  • Tuz

YAPILIŞI

Yemeye doyamayacağınız Masterchef'in patlıcan şımartma tarifi için kullanılan patlıcanların tazeliği çok önemli. Ustaların verdiği püf noktalara göre her patlıcan kebaba uygun olmayabilir. Tadını etkileyebilir. Kullanacağınız patlıcanın uzun ve çekirdeksiz olması patlıcan seçiminde çok önemli. Ayrıca ustamız patlıcan kebabında kullanılacak kıymanın da önemine dikkat çekti. Kasaptan alacağınız kıymanın makineden bir kez çekilmesi gerektiğini söyledi. Şimdi de patlıcan kebabının yapım aşamasına geçelim. Patlıcanlarımızı bol suda güzelce yıkayalım. Patlıcanın sap kısmını keselim. Patlıcanlarımızı iki parmak eninde olacak şekilde bıçakla keselim. Şimdi de uygun bir kapta kıymayı, ezilmiş iki diş sarımsağı, pul biberi, karabiberi, tuzu ekleyip çok iyi köftemizi yoğuralım. Kıymamız sakız kıvamına gelene kadar yoğurmamız bu aşamada önemli. Şimdi de fırın tepsisine sırasıyla bir patlıcan bir köfte olacak şekilde dizelim.

k545454-18.jpg

TADINA DOYAMAYACAKSINIZ

Bütün patlıcan ve köfteler bitince tepsinin üzerine tuz serpiştirelim. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında patlıcan kebabımızı 60 dakika kadar fansız ayarda pişirelim. Her fırının pişirme süresi farklı olduğu için patlıcan kebabınızın pişip pişmediğini mutlaka kontrol ediniz. Fırında pişen patlıcan kebabını servis etmeden önce üzerine bir tepsi kapatarak yemeğimizi terletelim. Bu kısımda Antep usulü patlıcan kebabı tarifinde püf noktalardan biri. Yemeğimizi bu şekil 10 dakika beklettikten sonra servis edelim.

AFİYET OLSUN...

YANINA BUNLARLA ZENGİNLEŞTİRİN

Bu yemeğin yanına ne yapmak istediğiniz size kalmış ama tabii en çok tercih edilen lezzetlerden biri pirinç pilavı. Ek olarak bulgur pilavı da bir o kadar seviliyor. Birçok kişi hünkar beğendiyi ana yemek olarak kabul edip sofrasını mercimek çorbası, domates çorbası ya da çeşitli zeytinyağlılarla zenginleştiriyor.

Öne Çıkanlar
YORUMLAR (1)
YORUM YAZ
UYARI: Hakaret, küfür, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış, Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır. (!) işaretine tıklayarak yorumla ilgili şikayetinizi editöre bildirebilirsiniz.
1 Yorum
Diğer Haberler
Son Dakika Haberleri
KARAR.COM’DAN